מועצת כוכב יאיר הודיעה הבוקר (שישי) על תושבת היישוב שנדבקה בנגיף הדנגי במדינה במרכז אמריקה, והגיעה עימו ארצה. במועצה ובמשרד הבריאות חוששים מהתפשטות הנגיף באמצעות יתושים מסוג טיגריס אסייתי - ופתחו בהדברה מסיבית סביב ביתה של האישה.
"בהתאם להנחיות הממונה על המחוז במשרד הגנת הסביבה המועצה נערכת בשעה זו לביצוע הדברה חריפה, בדרך של ערפול, ברדיוס של עד 100 מ' מבית התושבת והכל בהתאם למפרט שיתקבל מהמשרד. בנוסף תבוצע הדברה ברדיוס 300 מ' מבית התושבת במקומות שיאותרו בהם קיני יתושים. בעת ביצוע ההדברה יש לסגור את כל פתחי הבית ולהימנע משהייה בחוץ", כתבו במועצה.
עוד הוסיפו המלצה לתושבים: "אתם מתבקשים לנקוט בצעדי הגנה אישיים לצמצום האפשרות לעקיצות יתושים עד השלמת הטיפול, שימוש באמצעי הגנה מקובלים וצמצום שהייה במרחבים פתוחים בבגדים קצרים. כמו-כן לוודא שאין מכלים וצלוחיות להיקוות מים עומדים בחצרכם".
משך הדגירה עד שבוע: המחלה - והתסמינים
ד"ר שי רייכר, מנהל אגף המזיקים וההדברה במשרד להגנת הסביבה, הסביר: "קדחת הדנגי מועברת בעקיצה של יתושה מסוג טיגריס אסייתי (אדס מפוספס) ומשך הדגירה שלה באדם הוא 7-4 ימים. המחלה על פי רוב לא גורמת לתסמינים, בעיקר בהדבקה ראשונה".
עם זאת, ד"ר רייכר מדגיש כי ההדבקה עלולה במקרים מסוימים להתבטא בתסמינים קשים לעיתים, שנמשכים כשבוע וחולפים מעצמם. במקרים נדירים ייתכנו סיבוכים של המחלה אשר אף עלולים להסתיים בתמותה. "יתוש הטיגריס האסייתי נפוץ בישראל אך בשגרה מעבר להיותו מטרד הוא אינו מהווה גורם סיכון להפצה של קדחת דנגי", הוסיף.
עוד הסביר: "החשש להפצת המחלה מקורו בכך שיתושה אשר עוקצת אדם הנושא את המחלה עלולה להדביק אנשים נוספים הנעקצים לאחר מכן. היתוש פעיל גם בשעות היום ומאופיין בטווח תעופה מוגבל. על פי רוב, רדיוס התעופה שלו אינו עולה על 100 מטרים ולכן ניתן לבצע הדברה ממוקדת כדי למנוע הפצה של המחלה".