בחודש יוני אחרון, לאחר שעד המדינה שלמה (מומו) פילבר העיד בתיק 4000, פרסמנו במהדורה המרכזית שהוחלט למנות פרקליט חיצוני שיבחן אם יש להעמידו לדין, זאת בעקבות סתירות בין עדותו לבין העדות שמסר במשטרה שבעטיה נגנז נגדו התיק. היום (ראשון) דווח ב"ישראל היום" כי הפרקליט שמונה, עו"ד ניסים מרום, קבע שישנה שורה של סתירות בין עדויותיו של פילבר. בפרקליטות צפויים להגיש נגדו כתב אישום בשל הפרת הסכם עד המדינה, וכן נבחנת הטלת סנקציות כלכליות נגדו.
בעקבות חוות דעתו של הפרקליט מרום, רבים בפרקליטות תומכים בהגשת כתב האישום נגד פילבר. אומנם טרם התקבלה ההחלטה הרשמית, אך ככל הנראה עד המדינה יזומן לשימוע לפני הגשת כתב אישום פלילי נגדו. בחוות הדעת נקבע שבעדותו בבית המשפט, פילבר סתר את עדותו הראשונית במשטרה באופן מהותי ובכמה נקודות בעלות משקל רב.
בפרקליטות התכוונו להגיש כתב אישום נגד פילבר לפני שנפתח תיק 4000, אך בחקירות החליט להפוך לעד מדינה ולהפליל את עצמו ואת שותפו, שר התקשורת דאז וראש הממשלה בנימין נתניהו. בעדות שנתן בבית המשפט בדיון בחודש יוני האחרון, פילבר חרג באופן משמעותי מהעדות שמסר במשטרה - מה שגרם לכך שהתובעת יהודית תירוש ביקשה מבית המשפט להכריז עליו כעד עוין ולמינוי הפרקליט שיבחן את עדותו.
בהסכם עד המדינה שעליו פילבר חתם, התחייב לדבוק בעדותו בחקירה המשטרתית ואף חתם על כך שמידה שיתברר כי שיקר או שישנה את גרסתו, תוכל המדינה לחזור בה מהתחייבויותיה ולהעמידו לדין על חלקו בפרשת השחיתות.