השבוע האחרון היה אחד מהעמוסים ביותר אי פעם בנמל התעופה בן גוריון: יותר מ-600 טיסות ממריאות ונוחתות, וכל זה ביום אחד בלבד. כול כ-3 דקות מטוס ממריא וכול כשתי דקות מטוס נוחת, ומטוסים רבים נמצאים על הקרקע פחות משעה בין נחיתה להמראה. בנמל התעופה מתכוננים להגיע ליותר מ-3 מיליון נוסעים שיעברו בנתב"ג בחודש אוגוסט הנוכחי – שיא חודשי חדש.

"אחרי הקורונה נפתח הסכר. אנשים רוצים לטוס וליהנות, העבודה שלנו גדלה. עכשיו זה באמת מטורף", מסביר רועי שמשון ממחלקת ניטול בנתב"ג. ניר לוי, מנהל מרכז שליטה תורן באל על, מוסיף: "אנחנו עכשיו בשיא. יש לנו הרבה מאוד פעילות, הרבה מאוד אירועים, החלפות, שינויים, תיקונים. הכול מתנקז לחודשים האלה, אנחנו ממש על הקצה".

 

השבוע העמוס ביותר בנתב"ג (צילום: חדשות 12)
שיא חדש: לפי ההערכות, יותר מ-3 מיליון נוסעים עברו בנתב"ג באוגוסט | צילום: חדשות 12
השבוע העמוס ביותר בנתב"ג (צילום: חדשות 12)
השבוע העמוס ביותר בנתב"ג | צילום: חדשות 12

העומס על נתב"ג, שפחת משמעותית בגלל הקורונה, חזר השנה במלוא עוזו. בשנת 2015 הגיעו לנתב"ג 15.7 מיליון נוסעים, בשנת 2016 - 17.3 מיליון, בשנת 2017 - 20.2 מיליון, בשנת 2018 - 22.3 מיליון ובשנת 2019 הגיעו לנתב"ג 24 מיליון נוסעים. בשנים שלאחר מכן כמות הנוסעים ירדה בגלל הקורונה, אך השנה לפי ההערכות יירשם מספר הנוסעים הגבוה ביותר אי פעם שעברו בנתב"ג בשנה אחת – יותר מ-25 מיליון.

בישראל יש רק נמל תעופה בין-לאומי אחד, והכמות העצומה של הנוסעים גורמת לעומס כמעט בכל נקודה – מהחנייה ועד ההמראה. בחודש מרץ צפויה הרחבה של טרמינל 3 ובנייה של טרמינל חדש נוסף, אך הוא לא צפוי להספיק אל מול העומס הגדל. "אין ספק שבסוף אנחנו נגיע לפקק, אנחנו עוד שנייה נהיה שם", חוזה קברניט מידן בר, יו"ר איגוד הטייסים בישראל. "אין ספק שנגיע בסוף לקריסה, זה רק עניין של זמן ושל איזה חלופה נכין כדי שלא נגיע לזה".

השבוע העמוס ביותר בנתב"ג (צילום: חדשות 12)
"אין ספק שבסוף נגיע לקריסה" | צילום: חדשות 12