אחרי שהפגינו הבוקר (שני) מול הפרקליטות בתל אביב, יחד עם בני משפחתו של הילד רפאל אדנה ז"ל, שנהרג בתאונת פגע וברח בנתניה לפני כ-3 חודשים - המוחים חסמו את איילון במשך כחצי שעה באזור צומת עזריאלי. המשטרה הצליחה לפנות את המפגינים מהכביש לאחר כחצי שעה, אך הצומת עצמו נותר חסום ובאזור ישנם עומסי תנועה חריגים. המשתתפים במחאה דורשים להאשים את הנהגת הפוגעת בהפקרה וגם לצפות בסרטונים מהאירוע.
רפאל, בן 4 במותו, נדרס בזמן שהלך עם סבו ואחיו לאחד מהטיולים שנהגו לעשות בימי שבת. הוא נפצע אנושות וכמה ימים לאחר מכן נקבע מותו בבית החולים. הנהגת הפוגעת בת ה-70, הגיעה לתחנת המשטרה כמה שעות לאחר האירוע יחד עם בתה למסור עדות, ושוחררה למעצר בית. מאז, לא הוגש כתב אישום ובני במשפחה דורשים תשובות מהפרקליטות והמשטרה.
זיו אדנה, אביו של רפאל: "נהגת, פגעה וברחה ועד לרגע זה טרם הוגש נגדה כתב אישום. ההפגנה היא כדי לוודא שמוגש כתב אישום חמור על הפקרה, ובנוסף אנו דורשים מהמשטרה לאפשר לנו לצפות בסרטוני האירוע". בני המשפחה ותומכיהם הגיעו עם חולצות עליהן הודפסו תמונתו של בן ה-4, ושלטים הקוראים לעשיית "צדק לרפאל". לדבריהם, הם מתכוונים להילחם עד אשר יוגש כתב אישום נגד הנהגת הפוגעת, שנמלטה מהמקום לאחר התאונה בטענה ש"לא הרגישה" שפגעה במשהו.
עו"ד רוני סדובניק המייצגת את המשפחה, אמרה: "גרימת חבלה לאדם תוך הימלטות וללא הושטת עזרה לפצוע מנוגדת לערכים הבסיסים ביותר בחברה. המשפחה מצפה מהמשטרה והפרקליטות לבדוק היטב את ראייתה ומצבה הרפואי-קוגניטיבי של הנהגת שטוענת כי לא ראתה ואף לא הרגישה שפגעה באור יום מלא ב-3 בני אדם".
בפרקליטות המדינה התייחסו לפרטי המקרה. בפוסט שפרסמו היום בעמוד הפייסבוק הסבירו שהתיק של החשודה לא נסגר וכי בכוונת הפרקליטות להעמידה לדין בכפוף לשימוע. עוד הסבירו, כי בוחני תאונות קבעו שהתאונה הייתה בלתי נמנעת ולכן החשודה לא תועמד לדין על גרימת מוות, אלא על עברת ההפקרה בלבד.
מעמותת אור ירוק נמסר: "על פגע וברח אין סליחה ואין מחילה. מדינת ישראל חייבת להכריז מלחמת חורמה בנהגים שפוגעים ומסתלקים ממקום התאונה מבלי להגיש עזרה. הפקרת אדם להתבוסס בדמו בכביש הוא מעשה לא מוסרי מעבר לכך שמדובר באחת מעבירות התנועה הקשות והחמורות שיש".
הנהגת הפוגעת, שאינה דוברת עברית, נחקרה בסיוע מתורגמן - ומסרה את גרסתה לחוקרים. נסיבות התאונה נבדקו על ידי חוקרי התנועה ובין היתר, נבדק אם הנהגת סטתה מהנתיב ופגעה בילד בזמן שהלך על המדרכה, או כשחצה את הכביש. הכביש שבו אירעה התאונה - הוא ללא מעבר חצייה וללא שוליים.