ע', בתה של ג' מהמרכז, היא נערה מתבגרת שסובלת מכאבי מחזור קשים. בימי הווסת היא טוענת בפני מוריה בבית הספר כי אינה מרגישה טוב - אך הם אינם מאמינים לה. לאימה נמאס מחוסר האמון של המערכת, אז היא פנתה לרופאת נשים ממכבי שירותי בריאות ושאלה אותה מה ניתן לעשות, הרופאה בתגובה כתבה מכתב זועם לבית הספר: "חוסר אמון בתלונות שלהן מהווה להן מכשול".
ע' בת ה-16 חווה כאבי וסת חזקים, שלעיתים משאירים אותה מרותקת למיטה. לחלק מהמורים שלה זה ככל הנראה נשמע כמו תירוץ מיושן של נערה בגיל ההתבגרות שרוצה להימנע מלהגיע לבית הספר. אך במקרה של ע', כאבי המחזור ממשיים, ולא תחושה שניתן להתעלם ממנה.
"גם לי כאימא לקח זמן להבין שמדובר בסבל של הבת שלי, כנערה לא חוויתי כאב כזה", סיפרה האם ג' ל N12. "יחד עם זאת, הרגשתי שקשה לי להסביר לצוות המקצועי בבית הספר שאכן מדובר בסבל וכאב אמיתיים שבנות חוות. מבאס להרגיש שלא מאמינים להן והייתי שמחה שיווצר שינוי. אני מקווה שהפוסט שהעליתי העלה את המודעות ויעזור לבנות אחרות שסובלות גם. הגיע הזמן שיבינו - כאבי מחזור זה דבר מורכב ואמיתי".
ג' ניגשה עם בתה לד"ר אינה בלייכר, מומחית ברפואת נשים והריון בסיכון במכבי שירותי בריאות, והתייעצה איתה מה ניתן לעשות כשהילדה לא מוכנה ללכת לבית הספר כי היא מתמודדת עם כאבים. הרופאה התייחסה לכך ברצינות וכתבה לבית הספר מכתב חריף: "ע' סובלת מתסמונת וסתית משמעותית שגורמת לה לפגיעה באורח החיים, וזה כולל צורך בהיעדרות מימי לימודים. ש נערות שסובלות לא רק מכאבים בבטן התחתונה, אלא מתופעות משמעותיות אחרות".
"חוסר אמון בתלונות שלהן מהווה עבורן מכשול, וחלקן אף מוותרות על בירור רפואי שהיה יכול למנוע מהן את הסבל הזה". הרופאה אף הציעה להגיע לבית הספר ולהעביר הרצאה בנושא.
עמותת אנדומטריוזיס ישראל:
כאשר נערה מתמודדת עם כאבים קשים סביב הווסת, לעתים מדובר באנדומטריוזיס, מחלה שפוגעת ב-1 מכל 10 נערות ונשים וגורמת לכאבים ולפגיעה באיכות החיים, ומאובחנת באיחור של 11 שנים בממוצע. העמותה מגיעה לבתי ספר ברחבי הארץ כדי להעביר הכשרות לתלמידות, תלמידים וצוותי חינוך, שמאושרות על ידי משרד החינוך, ומטרתן להזכיר לנערות שלהקשיב לגוף זה חשוב, שכאב הוא לא גזירת גורל ובעיקר שאסור לזלזל ולהתעלם ממנו. העמותה מפעילה גם קהילה לנערות עם אנדומטריוזיס וקהילות להורים. לתיאום הכשרה: education@endoisrael.org