עיר אוהלים עצומה הוקמה בתוך שבוע ותארח ביממה הקרובה (בין שני לשלישי) קרוב ל-200 אלף חוגגים. שנתיים אחרי האסון, החוגגים חוזרים למירון למתחם קברו של רבי שמעון בר יוחאי. עד כה לא נרשמו אירועים חריגים במתחם. צוותי מד"א טיפלו במרפאות בכ-50 ממשתתפי ההילולה שחשו ברע, התייבשו ונפצעו קלות - מתוכם 13 שפונו להמשך בדיקות בבית החולים.
כמו כן, מתחילת ההילולה הגיעו 861 נהגים לחניוני ארגון נהגי האוטובוסים וההסתדרות הלאומית בהר מירון.
"ההכנות הרבות שעשינו לאורך התקופה האחרונה, העבודה המשותפת עם הפרויקטור שמוביל, משטרת ישראל, סדרנות אזרחית, כל תפיסת ההפעלה בתוך ההר, היא אחרת לגמרי", אמר רן אופיר, ניצב משנה במחוז הצפוני במשטרה. "כמות השוטרים היא בערך זהה אבל ההפעלה שלהם, גם בתוך ההר וגם במעגלים נוספים, היא אחרת".
בצל האסון לפני שנתיים, המטרה הייתה השנה לפזר את ההמונים והדוחק שנוצר מדי שנה במתחם קברו של רבי שמעון בר יוחאי. לראשונה הוקם מתחם על שטח של 110 דונם שבו יערכו מרבית ההדלקות והחגיגות של החסידויות השונות, והוא תוכנן בשיתוף איתן.
"הכול עובד בעזרת השם, בסיעתא דשמיא. שלושה חודשים של תכנונים, אנחנו עומדים כאן היום אחרי סיור רישוי ובטיחות, כשהכול עומד מוכן, מחכים לכולם", אמר אחד ממארגני האירוע.
המארגנים הכשירו מאות סדרנים מהעדה החרדית לניהול הקהל ושמירה על הסדר. הם יעבדו לצד אלפי שוטרים אנשי מד"א ומתנדבים. אחד המארגנים סיפר כי "לקח הרבה זמן אבל אם היו נותנים לנו את האחריות מההתחלה אולי היינו מונעים את האסון".
מקרה נוסף שהתרחש לפני מספר ימים במהלכו צעירים שיכורים היכו באלימות קשה מאבטח דרוזי, אחרי שלטענתו שמעו אותו מדבר ערבית. שלושה נעצרו המשטרה מחפשת אחר חשוד נוסף.
"הצלחתי לצאת משם בנס", שיחזר הפצוע. "כשהייתי על הרצפה אמרתי להם: 'אני בחור דרוזי, הייתי בצבא בשיריון שלוש שנים, שירתי את המדינה' לא ציפיתי להגיע למצב כזה שבאים אנשים, בכלל לא יודע מי אלה, שתוקפים אותי ככה ללא סיבה במקום שהוא קדוש".
ההגעה לאזור מירון מתאפשרת בתחבורה ציבורית בלבד. בכל רגע נתון, החל מהשעה עשר בערב, יהיו במירון כ-50 אלף איש בו-זמנית. כל מי שלוקח חלק באירוע, מדבר על החשיבות לשמור על הסדר לזכרם של 45 הגברים שנהרגו כאן באסון לפני שנתיים. ההילולה תסתיים מחר בטקס זיכרון לזכרם.