בעוד כשלושה שבועות תיערך הילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון, ולפי הערכות מעל 250 אלף איש יגיעו לקברו של הרשב"י באחד האירועים ההמוניים ביותר שמתקיימים בישראל. השנה קיבל אחריות על האירוע שר המורשת וירושלים מאיר פרוש, והמתווה המתוכנן כולל כמה שינויים דרמטיים - בראשם העברה של מרבית אירועי ההילולה אל מחוץ למתחם היישוב מירון.
מי שינהל בפועל את ההילולה הוא הפרויקטור, יוסי דייטש, איש אגודת ישראל שבעבר שימש כסגן ראש עיריית ירושלים. בניגוד לשנים קודמות, הפעם מרבית אירועי הלילה יתקיימו באזור שיוכשר סמוך לכביש 89. שם יתקיימו מרבית ההדלקות של החסידיות השונות ורק שם תותר חלוקת מזון, קיום טקסי חלאקה (גזירת שיער לילדים בני 3) רחבת ריקודים גדולה ואוהל עם מקומות ישיבה לתפילה ולימוד.
במתחם הקבר עצמו תתקיים הדלקה אחת בלבד על ידי חסידות בויאן בהשתתפות של 6,000 איש בלבד. במהלך 27 שעות ההילולה ימכרו כרטיסים לכ-200 אלף איש שיוכלו להגיע בתחבורה ציבורית בלבד וכל כרטיס יאפשר שהייה של עד 5 שעות במקום. בשבועות האחרונים הוסדרו רחבות תפילה חדשות והורחבו דרכי גישה וחירום, אך השינוי המשמעותי ביותר השנה הוא שהמשטרה לא תהייה מעורבת כמו בעבר ולמעשה תהייה אחראית בעיקר על הכוונת התנועה.
"פעלנו במשך חודשים בכדי להכשיר שטחים שיאפשרו להגדיל את מספר המשתתפים בהילולא", סיפר הפרויקטור דייטש. "אנחנו נחכה להערכה ההנדסית בסמוך לל"ג בעומר, אבל מדובר ללא ספק בבשורה. מתחם ההילולא, שהוא חלק בלתי נפרד מהמסורת של מירון, יאפשר לנו לראות השנה מירון כמו שהכרנו במשך שנות דור. כעת זה תלוי בנו, הממונים והציבור, בכדי להבטיח שהשנה היא רק הקדימון לעוד הרבה שנים שמחות במירון".
כפי שדרשו החסידיות השונות לאורך שנים ארוכות הם ינהלו את האירוע תחת המפיקים השונים. בנוסף, יוכשרו מאות סדרנים מהעדה החרדית שיעבדו בהכוונת הקהל ושמירה על הסדר. "כמו שאנחנו לא מנהלים לכם הפקות בפארק הירקון אתם לא תארגנו לנו את ההילולה במירון" אמר גורם בעדה החרדית ל-N12.
עם זאת ישנן כמה סוגיות שטרם נפתרו - בפועל אין אפשרות לאכוף כמה זמן ישהה כל מתפלל במתחם והדבר תלוי ב"ערבות ההדדית", לפי דבריו של הפרויקטור דייטש. כמו כן, בשנה שעברה קהילות קיצוניות הגיעו במטרה לחבל באירוע ובעיקר בטקס הזיכרון שנערך ל-45 הנספים באסון המירון ב-2021.
בשנה שעברה, בה ההילולה התקיימה תחת הצל הכבד של האסון, מתחו גורמים שונים ביקורת על מי שהיה השר האחראי מתן כהנא. אותם גורמים טענו שלא הייתה התחשבות בבקשות ובצרכים של העדה החרדית שממנה מגיעים הרוב המכריע של העולים להילולה.
"עולי מירון היקרים, תנו בנו אמון. זה לא יהיה מושלם, אבל אם אנחנו נעבוד יחד, למען הצלחת מתווה ההילולא השנה, זה יהיה קרוב למושלם", הצהר פרוש. "זה לא יהיה מוגזם בכלל להגיד שמה שיקרה השנה במירון ישפיע משמעותית על כיצד תיראה הילולת הרשב"י בשנים הקרובות. בידינו הדבר".
מפקד מחוז צפון במשטרת ישראל, ניצב שוקי תחאוכה, הוסיף: "יש לנו שיתוף פעולה מלא, כולנו עם מטרה משותפת להילולה בבטחה ובשמחה. זה לא צריך לבוא אחד על חשבון השני - בעבודה נכונה, שאנחנו מובילים אותה ביחד, זה אכן יקרה. כשיש רצון טוב משני הצדדים, מגבשים פתרונות טובים להכול. אני פונה לבני המגזר החרדי, אנחנו יחד בדבר הזה. בואו נוכיח לכולם שאפשר לפעול ביחד".