"האיזוק האלקטרוני רק מעלה את סף האלימות": בסוף חודש מרץ האחרון, הפילה הקואליציה את הצעת החוק לאיזוק אלקטרוני לגברים אלימים. כבר באותו דיון במליאה, בזמן שהשר איתמר בן גביר נאם, התגודדו חברי וחברות כנסת מהאופוזיציה סביב דוכן הנואמים בצעקות "בושה", וענדו אזיקים כמחאה. טרם ההצבעה על החוק, נועד בן גביר עם נציגי ארגון "בוחרים במשפחה", שמגדירים את עצמם כמי ש"דואגים לחיזוק ערכי המשפחה בישראל". בנייר עמדה שנחשף היום (ראשון), מוצגות בין היתר הצעות לתיקון החוק: "יש להתחשב ולשמור על שגרת חייו של המורחק".
בנוסף, מסתבר שבארגון מאמינים שחוק האיזוק לא רק שלא יציל נשים מרצח, אלא יהיה מה שיוביל להחרפת האלימות בתוך המשפחה, ויעלה את הסיכון להתאבדות בקרב גברים. "האיזוק הוא עוד צעד בהחרפת האמצעים הננקטים בסכסוכים משפחתיים בישראל. אנו אנו סבורים כי החרפה זו פוגעת ביכולת להגיע להרגעת הצדדים ומובילה להקצנה שרק מעלה את סף האלימות, ומובילה למעשה את הצדדים למבוי סתום בו הסיכוי לרצח או התאבדות גוברים".
"אנו מודעים ללחץ התקשורתי", כתב היו"ר מיכאל פואה והוסיף: "אנו מקווים שחברי הכנסת ילמדו סוגיה זו לעומק ויבינו שמעבר לפגיעה בזכויות הפרט של גברים רבים חפים מכל אשמה, שכבר עתה סובלים משלילת זכויות בעקבות תלונות שווא רבות, הסיכוי שהאזוק האלקטרוני יציל מישהי מרצח הוא אפסי".
יו"ר הארגון ממשיך ומציין בנייר העמדה מהן ההצעות לתיקון החוק כמו שהם רואים לנכון.
ניתן לחייב פיקוח אלקטרוני רק במקרים בהם:
- ניתן צו הרחקה כנגד מי שהורשע ב-7 השנים האחרונות באלימות או בהפרת הצו.
- הצו יהיה לאזורים מוגדרים בהם נמצא המתלונן בשגרת חייו, תוך התחשבות בשמירת שגרת חייו של המורחק.
- החוק יהיה בתוקף לשנתיים.
הדס דניאלי ילין, מנכ"לית שדולת הנשים מסרה בתגובה: "מסתבר שהארגון בוחרים משפחה החליט שמשימת חייו היא להגן על עברייני אלימות כלפי נשים. אחרת אין שום הסבר הגיוני לכך שהארגון מקצה משאבים אדירים כדי לטרפד את חוק האיזוק האלקטרוני. יו"ר הארגון, מיכאל פואה רוצה לאפשר שימוש בפיקוח האלקטרוני רק במקרים של הרשעה בעבירות אלימות או בהפרת צו הרחקה ב7 שנים האחרונות. כולנו יודעות מה המשמעות שיהיה אפשר להשתמש בפיקוח האלקטרוני רק במקרים של הרשעה, במצב הזה כנראה שכבר לא יהיה על מי להגן.
לכל אותם 'ארגוני משפחה' לא באמת אכפת ממשפחות, ובטח שלא מילדים. שנאלצים לעבור מעיר לעיר, לעזוב את הבית ספר, את כל המסגרות, ולהסתתר במקלטים. 10 נשים נרצחו מתחילת השנה. חוק הפיקוח האלקטרוני יכול להציל חיים. להוות רשת בטחון עבור נשים וילדים שכרגע לא מוגנות ומוגנים. יכול לאפשר להן לחיות חיים מעט יותר בטוחים. להמשיך לנופף בתלונות שווא כתירוץ על פני להגן על נשים שסובלות מאלימות כל יום זה שימוש ציני ונבזי".
גילי ורון, מנהלת המערך המשפטי בויצו, שנכחה בדיונים אצל השר בן גביר, מסרה: "הבוקר נרצחה באכזריות האישה העשירית. ב-4 חודשים בלבד מראשית השנה. אך אל תתנו למציאות או לעובדות לבלבל את 'בוחרים במשפחה', ישראל לשיטתם היא 'אחת המדינות הבטוחות בעולם ביחס לנשים', ואילו אחוז תלונות השווא גבוה בעשרות אחוזים מהנתונים המוכרים למשטרת ישראל. את הנתונים הם מספקים לעצמם וכך מוכיחים את טענותיהם.
את תופעת האלימות במשפחה ורצח נשים על רקע זה, יש לבחון בתוך הקשרה ומתוך הידע, הניסיון והנתונים הרלוונטים להקשר זה בלבד. פתרון הפיקוח האלקטרוני אולי לא היה מסייע בכל מצב ולכל אחת, אך לו היה קיים אנו משוכנעות (בהתבסס על רקע וניסיון בשטח), כי היה בבחינת 'גיים צ׳יינג׳ר' עבור נפגעות אלימות רבות והיה מקנה להן חיים של שגרה בטוחה ומוגנת ומרחיב את טווח הבחירה שלהן".