סהר ומעיין עשור, שנהרגו לאחר שנסחפו עם רכבם כתוצאה מהשיטפונות הכבדים שפקדו את הערבה, הובאו למנוחות אמש (רביעי). במקביל, נשמעות טענות מצד גורמים במערכת הביטחון, נהגים ותושבי האזור על התנהלות המשטרה – שהחליטה לסגור את הכביש רק לאחר שהחלו אירועי הסחף.
לטענת אותם גורמים, מדובר במחדל מהדהד, ואילו ההתנהלות הייתה אחרת – האסון הנורא שבו נהרגו האחים עשור אולי יכול היה להימנע. לדבריהם, העובדה שלמרות ההתראות לשיטפונות – המשטרה החליטה לסגור את הכבישים רק בשעה 18:25 – תרמה רבות לסיבה שהאחים נספו בשיטפון.
נוסף על כך, ישנן טענות כי החלטת המשטרה לא למפות את הנחלים ולא להציב שוטרים באזור גם היא הייתה לא בטיחותית. וזאת, כאשר מנגד, בצה"ל הוחלט כבר יום קודם לכן לסגור את כביש 10 הסמוך, בגלל אותו חשש מפני שיטפונות.
נחל ציחור שבו אירע האסון הוא נחל מרכזי, רחב מאוד ועם זרימה חזקה, והוא ידוע כמסוכן. לכולם היה ברור שהוא נקודת תורפה מרכזית, אולם לא התייחסו לכך בהתאם, לטענת אותם גורמים. חשוב לציין כי במחוז הדרומי של המשטרה יש מצוקת כוח אדם, והיא מתבססת בעיקר על מתנדבים. גם באירוע הזה - המחסור בשוטרים הורגש ואלה שהגיעו לזירה עשו זאת באיחור.
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל ויחידות החילוץ פעלו בכוחות מתוגברים יחד עם גופי ההצלה והחירום מסביב לשעון, במטרה להציל חיים ולתת מענה לאזרחים במצוקה. במסגרת האירועים, תוך מספר שעות חולצו מהסחף למעלה מ-60 אזרחים שהיו במצוקה כאשר נשקפה סכנה ממשית לחייהם, וטופלו כ-100 אירועים. משטרת ישראל פועלת לשמירה על בטחונו ושלומו של הציבור ועוסקת כל העת, לשמירה על האיזון בין חסימת צירים לבין פגיעה בשגרת חיי התושבים באזור אילת והערבה".
אחרי יומיים גשומים וסוערים במיוחד, שני כבישים בדרום עדיין חסומים לתנועה מחשש לשיטפונות; כביש 40, מצומת ציחור למצפה רמון עדיין חסום בשני הכיוונים, וכביש 90 באזור עין גדי וים המלח. מוקדם יותר נפתחו לתנועה היציאות מאילת וכביש 90, מצומת הערבה לצומת מנוחה בשני הכיוונים - לאחר שעות של חסימות.
רבים בילו את החג בנגב ומצאו את עצמם תקועים בכבישים עקב החסימות. שיירות רכבים תועדו בצומת הערבה בכביש 90, פקקים צולמו בכניסות וביציאות לאילת. גם מטיילים שנפשו בסיני התקשו להבין איך יעשו את דרכם. בין התיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות נראה רכב פרטי בניסיון לחצות את הנחל למרות השיטפון. "רק רוצים להגיע הביתה בשלום", נכתב.