יממה לאחר המהומות האלימות של בני העדה הדרוזית במחאה על הצבת טורבינות רוח בשטחי הגולן, השר לביטחון לאומי, חה"כ איתמר בן גביר, ומפכ"ל המשטרה קובי שבתאי הגיעו היום (חמישי) לפגישת "הרגעת הרוחות" עם בכירי העדה הדרוזית בישראל, ובראשם מנהיג העדה השיח' מואפק טאריף.
"אני אוהב את העדה הדרוזית, זה לא רק ברית דמים, זה גם ברית חיים. אבל מצד שני יש גם חוק. אנחנו מדינת חוק", אמר השר בן גביר בפגישה. "זה לא עובד ככה ולא צריך לעבוד ככה. אני רוצה ששום ציבור לא יאיים על החוק. וזה תקף גם לכם וצריך לומר את הדבר הזה בצורה ברורה". השיח' טאריף השיב לשר, ואמר: "אנחנו נגד אלימות, אנחנו בעד הידברות ולהגיע להסכמות בדרכי שלום".
גורמים בסביבתו אמרו ל-N12 שהשר בן גביר הדגיש למשתתפים את הערכתו לבני העדה הדרוזית, אך הבהיר להם ש"איש בישראל לא מעל החוק". לדבריהם, בן גביר שוחח בפגישה על הצבת הטורבינות: "החברה פעלה כדת וכדין ועל הדרך נתנה להם קרקע בסך 170 דונם שהייתה מלאה במוקשים שהצבא פיזר שם בשנת 1967, והחזרו להם אותם לשימוש חקלאי", אמרו הגורמים בסביבתו. סביבת בן גביר הוסיפה שעמדת השר היא שיש מקום להתחשב במחאת הדרוזים, אך לא לעצור את העבודות.
הדרוזים דרשו מנתניהו לעצור מיידית את העבודות, בן גביר זעם והורה לחדשן
ביום שלישי השבוע עלו בהפתעה כוחות משטרה לאבטח את הקמתן של טורבינות רוח בצפון הגולן – והגעתם הציתה מהומה ועימותים שנמשכו שעות בין שוטרים לדרוזים שטענו שהטורבינות נבנות על שטחי חקלאות. הפרות הסדר הקשות שכללו ירי חי, ידויי אבנים וזריקת בקבוקי תבערה הובילו לפגישה משותפת של רה"מ נתניהו והשיח' מואפק טריף. החברה האחראית על העבודות קיבלה הנחייה להקפיא אותן, אבל השר בן גביר זעם והורה לחדשן.
בחברת אנרג'יקס שאחראית על העבודות, איימו: אם לא יימשך הפרויקט נתבע את המדינה במיליארד ש"ח. בדיון פנימי במשטרה תמך המפכ"ל שבתאי בעצירת העבודות עד לסוף חג הקורבן בשבוע הבא. השר בן גביר לעומתו התנגד וטען כי זה "פרס לזורקי האבנים והמתפרעים". במשטרה הבהירו: "בניגוד לפרסומים שגויים, משטרת ישראל לא הורתה לעצור את העבודות על הקמת הטורבינות ברמת הגולן. ההחלטה כזו היא של הדרג המדיני בלבד".
אתמול התכנסו ראשי העדה הדרוזית בכפר יאסיף ודרשו מרה"מ לעצור מיידית את העבודות, במכתב שנשלח גם לשר לביטחון לאומי בן גביר וראש המל״ל הנגבי. עוד הם ביקשו כי ״במקביל להקפאת ביצוע העבודות, תתכנס ועדה משותפת של ראשי העדה הדרוזית, נציגי העדה מרמת הגולן ונציגי ממשלת ישראל שתשב על המדוכה באופן רציף לצורך מציאת פתרון מוסכם ומניח את הדעת. אנו מצפים כי ממשלת ישראל תשיב בחיוב לבקשה זו. המצב נפיץ בישובים הדרוזים".