תאמר מסעודין, תושב שגב שלום בפזורה הבדואית, מגדיר עצמו כ"פעיל למען ישראל ברשת". תאמר לוקח חלק בניטור תכנים אנטישמים הנמצאים ברשתות החברתיות ומדווח עליהם. תאמר פעל להסרת מאות תכנים אנטישמיים ורואה בכך גאווה גדולה. לא כולם רואים בכך גאווה במקום ממנו הוא מגיע, אך תאמר בטוח בעצמו – ושואף להמשיך בפעילותו למען ישראל.

בשיחה עם N12 סיפר תאמר מסעודין: "אני נלחם למען ישראל בעולם ברשת, בעיקר בשפה ערבית אבל גם באנגלית, וגם במאבק בדה-לגיטימציה של ישראל שהוא לא פחות חשוב. אני בעצם מאתר תכנים אנטישמיים ברשתות, יוצר מאגר של תכנים כאלו ושולח אותם לרשתות הגדולות עם בקשה להסיר אותם".

הבדואי משגב שלום שפועל למען ישראל (צילום: צחי שמש)
הבדואי משגב שלום שפועל למען ישראל | צילום: צחי שמש

מלבד ניטור המידע ברשתות, תאמר מתנדב גם בהסברה הישראלית וסיפר על התגובות שקיבל: "בשגב שלום אני עושה דברים אחרים שהם לא קשורים רק לאנטישמיות, אני מתנדב בעמותות להסברה ישראלית יוצא למשלחות וכדומה. יש את האנשים שאומרים כל הכבוד ומנגד כמובן שיש ביקורת, אלה שיגידו שאתה בוגד. פחות מעניינת אותי הביקורת השלילית, יותר מעניינים אותי האנשים שמחזקים אותי ותומכים".

תאמר שיתף על התמיכה מהבית: "המשפחה שלי תומכת מאוד, ההורים שלי תומכים בי ומאמינים שזה דבר נכון. הם מאוד מאמינים בצדקת הדרך, במיוחד שזה בשפה הערבית כשהאנטישמיות משתוללת ואף אחד לא מצליח להתמודד איתה". תאמר סיפר על החיבור שלו לישראל ועל הפחד מהאנטישמיות העולה בעולם: "אני גר כאן אני חי כאן, אמנם אני מיעוט בתוך רוב אבל אני מכיר את ההיסטוריה של המדינה ויודע שהמדינה הזאת הוקמה לא בחסד, ואני מסתכל מסביבי בעולם ואני רואה שההיסטוריה נוטה לחזור על עצמה. במידה וההיסטוריה תחזור על עצמה, וישאלו איפה שומרי הסף שנרדמו על המשמר - אני רוצה להיות אחד מאלה שנאבקו כדי להוריד כמה שאפשר את הלהבות. אתה לא יכול להוריד את כל האנטישמיות מהרשת אבל אתה יכול לנסות לעשות כמה שאפשר".

תומר אלדובי, מייסד ומנכ"ל "התנועה למאבק באנטישמיות" אמר ל-N12: "התנועה למאבק באנטישמיות ברשת היא רשת הגנה שפועלת להסיר ביטויי שנאה כלפי יהודים במרחב המקוון. הדבר נכון במיוחד בימים אלו, בהם יהודים מותקפים רק בשל היותם יהודים. תאמר הוא דוגמה לעובדה שהתנועה למאבק באנטישמיות הינה פסיפס מרתק ומגוון של מתנדבים מכל הדתות והמגזרים".

על פי התנועה למאבק באנטישמיות ברשת, במהלך השנה החולפת פייסבוק הסירה יותר מ-35% מהתכנים האנטישמיים שנוטרו ודווחו לה על ידי התנועה. אחריה במדד "הרשתות הידידות" להסרת התכנים האנטישמיים, נמצאת טיקטוק עם יותר מ-33% הסרת תכנים בעלי אופי אנטישמי. ביחד עם האינסטגרם, מטא עומדת על אחוז ההסרה הגבוה ביותר עם כ-52% מכלל התכנים שנוטרו על ידי התנועה.