סג'יד ופרח סמואל, שהגיעו לארץ מפקיסטן ניהלו במשך שנים אורח חיים יהודי-דתי, ציינו את החגים ונרדפו בארץ המוצא על הרקע הזה. בני המשפחה ניהלו מאבק כדי להיכנס לארץ ובסופו של דבר קיבלו אישור. כעת הם עומדים בפני סכנת גירוש, ומעלים חשש שיפגעו בהם שוב אם יחזרו לפקיסטן.
המשפחה התקשתה להשיג את המסמכים הדרושים כדי להוכיח את היהדות של סב המשפחה ועל כן ביקשה לעבור גיור אורתודוקסי בישראל. לצורך כך הם ביקשו מוועדת החריגים במשרד ראש הממשלה אישור מיוחד. ההחלטה הסופית טרם התקבלה - אך רשות האוכלוסין וההגירה כבר דרשו מהם לעזוב את הארץ.
כחלק מהמאבק של המשפחה להיכנס לארץ, התגייסו לצדם רבנים ואנשי ציבור, בהם חבר הכנסת לשעבר משה פייגלין. הם סברו שמדובר במשפחה המבקשת להגיע לארץ מתוך ציונות וחיבור משמעותי ליהדות, זאת בנוסף לסכנה שנשקפת להם.
עו"ד תומר ורשה המייצג את משפחת סמואל אמר: "המקרה של המשפחה ממחיש את האטימות שיש ברשות האוכלוסין כלפי משפחה שתופסת את עצמה כיהודייה ושמרה יהדות כל חייה, תוך כדי סכנה גדולה בפקיסטן והגיעה לישראל כדי להתגייר באופן ממלכתי ורשמי במטרה להצטרף כדת וכדין לעם היהודי. העובדה שדוחים אותם ולא בוחנים את המקרה, למרות התערבות של רבנים ואין ספור הוכחות וראיות לכנות כוונות המשפחה, מוכיחה חוסר סבירות קיצונית ואטימות, ומדגישה את החשיבות שיש בבית המשפט כדי לעשות צדק במקרה הזה.
"אנו מצטערים שהדברים לא נפתרו בתוך רשות האוכלוסין ומקווים ששר הפנים החדש יטה אוזן למקרה הזה כדי שלא נצטרך התערבות שיפוטית נוספת", הוא הוסיף.
מרשות האוכלוסין וההגירה לא נמסרה תגובה.
מאגף הגיור במשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "ככלל אגף הגיור מטפל בבקשות גיור של אזרחי ישראל ותושבי קבע בלבד. נתינים זרים המבקשים להתגייר בישראל, באופן שיקנה להם בתום ההליך מעמד עולה, מגישים בקשה לוועדת חריגים לנתינים זרים, המשותפת לאגף הגיור ולרשות האוכלוסין וההגירה. רק בכפוף לאישור הוועדה, רשאים הנתינים הזרים לפתוח הליך גיור במערך הגיור. במקרה הנ"ל הוועדה תדון בערעור שהוגשה תשובה תימסר לפונים בתום הבחינה".