תופעה חדשה וקשה מאוד נכנסה בחסות הקורונה - בני ובנות נוער מרוויחים כסף מיצירת תכנים מיניים באפליקציות השונות. "זה התחיל סתם כקטע. חברה מהכיתה גילתה לי את הפלטפורמה ואמרה לי שהיא עושה 3,000 שקל בחודש. רציתי שיהיה לי כסף משלי אז נכנסתי ומכרתי את עצמי בשביל כסף. אני קונה כל מה שאני רוצה, יוצאת לכל מקום, אבל אני פשוט מתה מבפנים", כך מעידה ליאן (שם בדוי), נערה בת 17 מדרום הארץ ששיתפה תוכן מיני ברשת.
דוברת מועצת התלמידים הארצית ליאל סרוסי, שהקריאה את העדות כחלק מקמפיין חדש, מספרת: "אנחנו מגיעים לתלמידים ומדברים איתם בגובה העיניים, אנחנו חברים שלהם, אנחנו איתם בבית הספר, באותה שכבה, תעצרו את זה רגע". סרוסי אף שיתפה כי נחשפה למקרה שכזה בעצמה: "אני ברמה האישית נחשפתי לסיפור מפחיד, זו הייתה חברה נורא קרובה. לחשוב שילדה בת 12 צריכה לעבור מקרה כזה ולהתמודד עם בעיה כזו לבד. היא סיפרה להוריה על המקרה רק שנה, שנה וחצי אחרי האירוע, מהחשש שישפטו אותה".
גם יובל בת ה-17 חושפת כי חוותה שיימינג באופן אישי: "אחד הקשיים הגדולים בהתמודדות הוא לשתף אנשים קרובים באירוע הטראומטי, בהתחלה היה לי מאוד קשה, אנשים אחרים גם נחשפים לזה וחווים את זה, איך הם מתמודדים? אבל ההורים שלי הם גם החברים הכי טובים שלי, אז הצלחתי לשתף".
הנתונים שעולים מדוח מבקר המדינה מבהילים: גיל החשיפה לפורנו בישראל הוא מהמוקדמים בעולם – סביב גיל 8. שליש מהבנים בכיתות י"א-י"ב צופים בפורנו כל יום. במשטרה הוקם מוקד 105 למניעת פגיעות ילדים ברשת, ובימים אלו הפורום הדיגיטלי ומועצת התלמידים פתחו בקמפיין למאבק בתופעת השיימינג המיני ברשת במטרה להפוך את המרחב הווירטואלי לבטוח יותר.
"רבע מהאנשים שמצלמים את עצמם או את החברים שלהם בעירום או תוך כדי קיום יחסים ואחר כך משתמשים בזה כשיימינג מיני הם ילדים" אומר אוהד עזרן, מייסד הפורום הדיגיטלי. הוא הוסיף: "כיום לא קיימת רגולציה - קריטריונים שמסדירים את 'המסלול המוגן' בחוק. אנו פועלים שחברות הסלולר יחויבו לשדרוג המסלול המוגן לאיכותי. כאשר כל מכשיר של קטין במשרד החינוך יהיה צריך להיות מכשיר מוגן".
אזל עבאדה בת ה-16 משתפת: "במגזר הערבי מי שעובר שיימינג כמעט אף פעם לא משתף או משתפת, כי הם מתביישים להגיד את זה. התמודדות לבד היא נוראית מלאת פחד. מבחינתי לא צריך לפחד, צריך להגיד את זה, כך שנוכל לעזור לאנשים שחווים את זה גם".
בעקבות הפרסום כתבה חה"כ מיכל וולדיגר מהציונות הדתית: "אמשיך גם בכנסת הזו לדאוג שהורים, מחנכים ובני הנוער יקבלו כלים אפקטיביים שיעזרו להם להתמודד ולשמור על עצמם".