פסק דין חריג מעורר סערה בירושלים: השופט החליט לסגור את מגרש הכדורסל הציבורי בשבת - בטענה שהרעש מפריע לשכן. עיריית ירושלים תיאלץ להכריע האם להגיש ערעור על ההחלטה עד ליום ראשון הקרוב - אלא של-N12 נודע כי אשתו של השכן שהגיש את העתירה - היא יועצת משפטית בכירה בעירייה.
התביעה לבית המשפט הוגשה לראשונה בשנת 2018, על ידי עו"ד שמואל פיינגולד, שמתגורר במבנה צמוד למגרש הכדורסל השכונתי. בפנייה לבית המשפט מטעם השכן נכתב: "בעת קיום משחקי כדורסל, נשמעים היטב קולות כדרורי הכדור וצעקות או צרחות של השחקנים בתוך חדר השינה. גם עם חלונות סגורים ותריסים מוגפים נשמע בחדר השינה הרעש ממכות הכדור, מה שלא מאפשר לפיינגולד ולבני משפחתו להירדם ולישון בשעות המנוחה".
כעת אנו מפרסמים לראשונה, כי אחת מבני משפחתו של השכן שהגיש את העתירה שחוללה סערה בעיר - היא בכירה במחלקה המשפטית בעיריית ירושלים, עו"ד תמר בוקר.
השבוע הכריע בפרשה השופט אורן סילברמן מבית משפט השלום בירושלים ,וכתב: "עיריית ירושלים מחויבת לנעול את המגרש בכל לילה מ-22:00 ועד 8:00, ובכל כניסת שבת או חג ועד לצאתם". עיריית ירושלים התנגדה במהלך המשפט לסגירת המגרש, אבל כאשר התקבלה ההחלטה, הודיעה כי תיישם מיידית את הכרעת השופט. המחלקה המשפטית בעיריית ירושלים יכולה להגיש ערעור על ההחלטה עד סוף החודש, לכל המאוחר.
וזה לא הכול: לטענת השכנים, השכן שהתלונן על המגרש - נמצא בהליכים מתקדמים של מכירת הבית, והדבר נעשה ככל הנראה "כדי לעלות את הערך של הדירה", מספרת שרה יעקבזדה, תושבת שכונת קטמון הישנה. "לפיינגולד היה חשוב לדאוג שהמגרש יהיה שקט".
"ההליך המשפטי נעשה מעל הראש של התושבים", הוסיפה שרה. "אנחנו מנסים לשכנע את השכן לרדת מהעץ כי שאר השכנים מתמודדים עם הרעש מהמגרש ומקבלים את זה בהבנה. העירייה שלחה לבית המשפט עורך דין חיצוני שלא הציג כראוי את האינטרס שלנו ולא עירבו את התושבים בכלל. פתאום אנחנו מגיעים למגרש הכדורסל ורואים אותו סגור בשרשראות ומנעולים, זה עצוב לכולנו ללא קשר לחילונים או דתיים".
עשרות תושבים ופעילים מתנועת "התעוררות" הגיעו היום למגרש הכדורסל לטורניר מחאה נגד החלטת בית המשפט. אדיר שוורץ, יו"ר תנועת התעוררות נמסר: "בושה וחרפה משפטית בחסות עיריית ירושלים, שמעלה בתפקידה ונכשלה בהגנה על זכויות התושבים, דתיים וחילוניים כאחד, המשתמשים במגרש. אני מקווה שהעובדה שאשתו של אדון פיינגולד עובדת בלשכה המשפטית היא לא זו שגרמה לעירייה להתנהל במשפט כפי שהתנהלה. תנועת התעוררות לצד התושבים דורשים מהעירייה לערער, הפעם במקצועיות, כדי למנוע תקדים משפטי הרסני שיסכן את מרקם החיים בישראל".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים תבוא בדברים במהלך השבוע הקרוב עם מר פיינגולד בכדי לנסות למצוא פתרון מאוזן, שיהיה טוב לכל הצדדים. בינתיים, הסכים מר פיינגולד והודיע לעירייה כי בסופ"ש הקרוב הוא לא עומד על אכיפת פסק הדין ועל כן יהיה המגרש פתוח כרגיל. אנו מקווים כי העניין יבוא על פתרונו במהלך השבוע הקרוב לשביעות רצון כל הצדדים".