חיילת שמה קץ לחייה עשרה ימים בלבד אחרי שהתלוננה בפני מפקדים בבסיס שבו שירתה על אונס שעברה. יום לפני מותה היא ניסתה להתאבד ולא הצליחה. לפי החשד, בצה"ל התרשלו ולא סיפקו לחיילת את המענה המקצועי הנדרש לתלונתה. המידע אף לא הועבר למשטרה או למצ"ח והיא לא נלקחה לטיפול חירום כנהוג במקרים של תקיפה מינית. יום אחרי שניסתה לשים קץ לחייה ללא הצלחה, שוחררה מבית החולים ללא שום ליווי, נכנסה לחדר המפקד שלה בדרגת סגן אלוף - וירתה בעצמה כדור אחד בחזה שהרג אותה במקום
על פי הדיווח ב"הארץ", רק לאחר שהיא התאבדה נפתחה חקירה במצ"ח, שבמסגרתה נחקרים גם אנשי מערך בריאות הנפש בצה"ל. עד כה נחקרו תחת אזהרה מפקדים וקצינים בחשד לרשלנות, ובחשד שהמידע אודות מצב הנפשי של החיילת לא הועבר לגורמים הרלוונטיים בצה"ל, דבר שעשוי היה למנוע את מותה.
כעשרה ימים לפני מותה, החיילת ניגשה לגורם פיקודי בבסיס בו שירתה ושיתפה אותו שנאנסה במסיבה מחוץ לבסיס בה הייתה. היא דיווחה שמצבה הנפשי בעקבות האירוע קשה. אומנם המידע על התקיפה הועבר לגורמים הרלוונטיים בצה"ל, אולם החיילת לא נלקחה לטיפול ובדיקה בחדר טראומה ייעודי לנפגעות תקיפה מינית כנדרש, ונציגי מערך בריאות הנפש לא נפגשו איתה. בנוסף לטיפול הלקוי בתלונתה, החיילת לא הורחקה מנשק כפי שמחויבים לעשות במקרים מסוג זה.
החיילת הגיעה לבית החולים יום לפני ששמה קץ לחייה, לאחר ניסיון התאבדות כושל. שם לפי מקורבים למקרה, היחס היחידי שקיבלה מצה"ל הוא שיחת טלפון מקצינת בריאות הנפש. קרוביה של החיילת לא שהו בארץ באותם ימים ולא ברור מה בדיוק ידעו באותה נקודת זמן. כאמור, יום למחרת שחרורה מבית החולים, ומבלי שקיבלה שום ליווי או השגחה, או שהוגבלה גישתה לבסיס או לנשק, היא הגיעה לחדר של מפקדה, קצין בדרגת סגן אלוף - השאירה מכתב וירתה בעצמה מנשקו האישי.
עד לרגע זה נמנעים בצה"ל לפרט מה נעשה עם המידע שהגיע אליהם והאם ידעו כי ניסתה להתאבד יום לפני מותה, והאם פעלו כדי למנוע הישנות של ניסיון פגיעה בעצמה במידה והיו מודעים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "ב-25 באפריל 2022 נמצאה חיילת צה"ל ללא רוח חיים ביחידתה. המשטרה הצבאית פתחה מיידית בחקירת נסיבות האירוע. בסיום החקירה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית. מטעמים הקשורים בצנעת הפרט ולרגישות המידע המבוקש, ולנוכח החקירה המתנהלת בעניין נסיבות המוות, לא נוכל להתייחס לטענות. צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה".
"יודגש, כי לרשות חיילת או חייל שנפגעו עומדים מנגנוני סיוע נפשי וליווי ותמיכה שונים, בין אם הפגיעה התרחשה בצבא ובין אם התבצעה בנסיבות אזרחיות, ללא כל זיקה לצה"ל. חיילות וחיילים המדווחים על פגיעה על רקע מיני, מקבלים הסבר אודות האפשרויות העומדות בפניהם לטיפול באירוע ובירורו. במסגרת הטיפול, ניתנת בכורה לאוטונומיית הפרט של הנפגעת או הנפגע ולרצונם בבירור האירוע ובאופן שבו הדבר יעשה. גם במקרה בו נפגעת או נפגע העבירה אינם מעוניינים בהגשת תלונה פלילית, מוצעות להם אפשרויות סיוע וטיפול, שאינן מותנות בהגשת תלונה. דובר צה"ל מעביר את בקשת המשפחה לכבד את פרטיותה ולא לפרסם בנושא".