למרות מאות תלונות בישראל, עד היום הורשע רק אדם אחד באונס בעקבות שימוש בסם אונס. הקושי נובע מהיכולת להוכיח את הימצאותו של הסם שמתפוגג במהרה בגוף. השבוע הורשע לראשונה אדם באונס של שתי נשים שטענו שסוממו בסם אונס - על סמך עדותן כי חשו שסוממו בלבד. "מקווה שעשיתי משהו. אל תפחדו ללכת להתלונן, בבקשה אל תוותרו".
לפני חמש שנים התעוררה מאי בבוקר והרגישה חבולה ופצועה. ערב קודם יצאה עם מכר שלה למסיבה, אבל הלילה הזה נמחק מהזיכרון שלה. נשארו רק רסיסי זיכרון קטנים של חוסר שליטה מוחלט, שלא הצליחה לעמוד או שנאלצה בסיוע המכר לגשת לשירותים. "כמעט שלושה חודשים לא יכולתי לקום מהמיטה. כל פעם הייתי רצה לבתי חולים לראות מה יש לי, הרגשתי שקרה לי משהו אבל לא היה לי עם מי לדבר. בהתחלה בכלל לא רציתי להתלונן", סיפרה.
מאי החליטה שהיא הולכת להתלונן: "אמרתי 'אני הולכת בכל הכוח, אני יודעת שאני אומרת את האמת'". קשה מאוד לאתר סמי אונס בגוף - נפגעות חייבות לעבור בדיקת דם עד 10 שעות מרגע החדרת הסם לגופן. בישראל עד היום הייתה הרשעה אחת בלבד על אונס באמצעות שימוש בסם אונס. מכיוון שהנפגעות לא יודעות מה קרה להן, קיים החשש לבוא בפני מערכת המשפט או בפני המשטרה ולספר סיפור שהוא שלם.
למשטרה הגיעה אישה נוספת, שמאי לא מכירה, שהתלוננה על אותו תוקף ותיארה התרחשות זהה של אובדן שליטה. גם היא הגיעה יותר משנה לאחר התקיפה. השבוע הרשיע בית המשפט את התוקף באונס של מאי ושל הנפגעת הנוספת. "לא האמנתי", אמרה מאי לאחר ששמעה על ההרשעה. מדובר בהחלטה תקדימית דרמטית, מכיוון שלא ניתן היה להוכיח שהיה שימוש בסם אונס בגלל היעדר ראיות פורנזיות, בית המשפט קיבל את ההנחה כי שתי הנפגעות היו במצב ערפול המונע התנגדות על סמך העדויות שלהן בלבד.
בית המשפט המחוזי בתל אביב העביר בהכרעת דין מסר חשוב וברור לפיו גם במצבים בהם בוצעה עבירת מין בגופם, או בגופן, כשהיו במצב של ערפול הכרתי וחלל תודעתי עדיין יש משקל לעדותם. בעשור האחרון, מספר המתלוננות שמגיעות לבתי החולים בחשד לפגיעה מסם אונס קפץ פי שניים. על אף המסע הקשה שמאי עברה בחמש השנים האחרונות לאורך המשפט, היא ביקשה להתראיין בפנים גלויות ולדבר לנשים נוספות שנפגעו גם הן: "אני מקווה שעשיתי משהו. שלא תפחדו ללכת להתלונן - בבקשה אל תוותרו".