כרמל (שם בדוי) מוכרת לרשויות הרווחה ולגורמים בעיריית ירושלים כבר כמה שנים, עוד כאשר הייתה קטינה. כרמל הינה כבת 20, בעלת פוסט טראומה מורכבת והפרעה נפשית, שמסתובבת כבר שנים בערים וכפרים פלסטיניים. לא אחת, הביקורים של כרמל בשטחי A מסתיימים בפגיעות פיזיות ומיניות.
מקור שמכיר מקרוב את המקרה סיפר ל-N12 כי כרמל נצפתה בשבוע שעבר צועדת על כביש 60 ב-12 בלילה לכיוון אחד הכפרים הפלסטיניים שבסביבה. על פי אותו מקור, כרמל ביקרה באותו שבוע גם בכפר א-ראם ובחיזמה.
הצעירה אמורה להימצא במקלט לנשים נפגעות זנות בירושלים, אך בורחת משם בעקבות חוסר אמון גורף שלה במערכת ובעייתה הנפשית. הטיפול בנערה לוקה בחסר והיא ממשיכה לבקר לעיתים קרובות באזורים עוינים, בעוד שהרשויות לא מצליחות למנוע את זה. גורמים במשרד הרווחה ציינו כי אחד האתגרים בסיפור הוא שלא מדובר בקטינה אלא באדם בוגר, ושלילת חירות מאדם בוגר מחייב צו בית משפט.
אנשים שמעורבים בפרשה שוחחו בימים האחרונים עם כרמל ופירטו ל-N12 את תוכן השיחה הקשה. לדבריהם, כרמל סיפרה להם: "הייתי בשכם והמשטרה הפלסטינית עצרה אותי. הם הרביצו לי, בעטו בי ועיקמו לי את היד. אני פוגעת בעצמי, זה משהו שאני רגילה מגיל קטן לעשות. כל הגוף שלי כואב לאללה, כואב לי. הייתי לאחרונה בשכם, רמאללה, טול כרם וג'נין".
אלחנן גרונר, מאתר ה"קול היהודי" שעוקב אחר הסיפור כבר מספר שנים, סיפר ל-N12: "אני מכיר את המקרה של הצעירה כבר למעלה מ-4 שנים. במבחן התוצאה הרשויות לא מצליחות לתת לה מענה. בחודשים האחרונים היא מגיעה שוב ושוב לכפרים וערים פלסטיניות ביהודה ושומרון. היא סובלת מאלימות, חבלות ופגיעות. בליל שבת האחרון קבלתי טלפונים על כך שהצעירה הגיעה לאלון מורה והתחילה לרוץ לשכם. עירבתי גורמים במערכת הביטחון וחיילים שהצליחו לתפוס אותה ולהעביר אותה לממשלה. זה מקרה אחד שהצלחנו לעצור, יש איתה המון מקרים שאנחנו לא מצליחים למנוע. אני מקווה מאוד שהרשויות ימצאו פתרון לפני שיהיה מאוחר מדי".
ענת גופשטיין, ראש מערך הטיפול בארגון להב"ה שמלווה את הפרשה ושפגשה את כרמל כמה פעמים עת הסתובבה לבדה באזור איו"ש, סיפרה על פניות רבות ונשות לגורמי הרווחה – אך דבר לא עוזר. "פניתי לכל הגורמים: רווחה, עיריית ירושלים, משטרה ואף ישירות לעובדת הסוציאלית שלה", אמרה גופשטיין. "הנערה מוכרת לנו היטב מאז גיל 16. אנו מקבלים אין-ספור פניות מהציבור לגביה המעידות על סכנה ממשית לחייה. פגשנו אותה מספר פעמים ונאלצנו להזעיק את המשטרה. הנערה פגועה ופוגעת בעצמה. גורמים בתוך הרווחה אמרו לי שהתנהלות של הרווחה במקרה הזה היא כמו לשים פלסטר על חור של קליע. שוחחתי עם העו"סית שלה כבר בגיל 16 ואני יכולה להגיד שמאז כבר הרימו ידיים".
גורמי הרווחה בעיריית ירושלים מסרו ל-N12 כי הצעירה הינה בגירה המטופלת באופן עקבי וסדור ביחידה לצעירים לסיכון באגף הרווחה העירוני. בעבר בוצעו ניסיונות רבים להענקת מענה טיפולי שונה עבורה, אך אלו לא זכו להסכמה ולשיתוף פעולה מצידה. עוד ציינו בעירייה כי בימים אלו, ועקב מצבה, פועלים גורמי הרווחה בשיתוף פעולה עם כלל הגופים הרלוונטיים, במטרה להבטיח את בריאותה ובטחונה האישי ולספק לה את המענה הטיפולי הדרוש לכך בהקדם האפשרי.
ממשרד הרווחה והביטחון החברתי נמסר בתגובה: "הצעירה מוכרת לרשויות הרווחה והבריאות והמקרה מטופל מקרוב על ידי הגורמים המקצועיים הרלוונטיים בשני המשרדים. בימים אלו מכינים הגורמים המטפלים פנייה לבית המשפט בבקשה להוצאת צו שיפוטי להשמתה של הצעירה במסגרת ייעודית המשותפת למשרדי הבריאות והרווחה, שבה תזכה לאבחון מעמיק ומענה טיפולי הולם. זאת לאור הקשיים בהשגת שיתוף פעולה מצדה. מפאת צנעת הפרט וחובת החיסיון לא נוכל לפרט מעבר לכך".