כבר שנים שהנעקצים של יעל הלוי, הנאשמת העיקרית בפרשת החזרי המס, מחכים לצדק. בעוד התיק של הלוי עדיין מתנהל, ארבע העובדות של הנאשמת שהיו שותפות למעשים של הלוי קיבלו את גזר דינן בהסדר טיעון שנחתם ואושר על-ידי שופט ביום רביעי האחרון. נזכיר כי הפרשה עסקה במשרד ״זיכוי ישיר״ שהיה בבעלות יעל הלוי. המשרד ועובדיו, בהם הנאשמות, עסק בהגשת בקשות למס הכנסה להחזרי מס, בעוד הכנסות העסק היו אחוזים מההחזרים של הלקוחות.
השיטה של הלוי הייתה פשוטה: על פי פקודת מס הכנסה, הורה שילדו מוגדר נטול יכולת, זכאי לקבל נקודות זיכוי שנתיות ממס הכנסה. הלוי זייפה לכאורה מסמכים של ועדות השמה במשרד החינוך - והמציאה מסמכים מהרשות המקומית המאשרים כי הילד נטול יכולת ובכך זיכתה את ההורים בנקודות מס שתרמו להחזרים כספיים. בחלוף תקופה מסוימת, קיבלו הלקוחות מכתב לבתיהם מטעם מס הכנסה, בהם התבקשו להציג מסמכים של ילדיהם על מנת להוכיח שהם נטולי יכולת. הלוי שכבר גרפה מיליונים, סגרה את העסק ונעלמה ללקוחות.
פקידות המשרד, נטלי שושן, אורטל ענאקי, אירית שטרית והדס סיוון, זייפו בהוראת הלוי מסמכים רפואיים, אישורי לימודים והחלטות ועדות השמה כדי לזכות במרמה את הלקוחות בנקודות המס בגין ילדים שכלל לא עמדו בקריטריונים, זאת על-פי כתב האישום בכדי להגדיל את הרווחים של המשרד. הן הואשמו בגין עבירות זיוף ולאחר הליך גישור הובא בפני בית המשפט הסדר טיעון.
התיק טופל בידי עורכי הדין יפעת גדנקן ורועי ברק מפרקליטות מיסוי וכלכלה ותוצאותיו מעבירות מסר חשוב - עובדות ועובדים, גם זוטרים, שמבצעים עבירות בהוראת המנהלים לא יוכלו להתחמק מלתת את הדין רק בגלל הטענה שזו הייתה דרישת המעסיק.
הפקידות הורשעו על פי הודאתן באוקטובר האחרון, והן קיבלו בין 8 ל-3 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, כל אחת לפי חלקה, וישלמו קנסות. בהסדר הטיעון ובגזר הדין הייתה התחשבות בכך שהנאשמות הודו וקיבלו עליהן אחריות, ובכך שהעבירות בוצעו בצוותא, לא היה אפשר לכמת את גובה העבירה לכל נאשמת ונאשמת, העובדה כי מדובר בחלקן בנאשמות צעירות מאוד ללא הרשעות קודמות ולכל אחת מהן נסיבות אישיות. עם זאת, השופט בתיק, סגן נשיאת בית משפט השלום בראשון לציון, ארז נוריאלי שקיבל את הסדר הטיעון הבהיר בפסק הדין: "מדובר בפעילות בלתי חוקית בעליל אשר פגיעתה קשה ובית משפט רואה בחומרה פעילות מסוג זה".