אחרי שורת התחקירים על תוכנות הריגול במשטרה, ודוח הביניים של ועדת מררי, עיתון "כלכליסט" מתייחס הבוקר (שני) לפרשה לראשונה, וחושף מידע על מקורותיו. לטענת העיתון, טרם בשלה העת לחשוף את המקורות שחשפו את פרטי התחקיר בפני העיתונאי תומר גנון, אך לראשונה ניתן אישור לכך שמדובר על "עדויות ומידעים מתוך סיגינט, היחידה המשטרתית שהפעילה את הרוגלות".
סיקור פרשת הריגול המשטרתי ב-N12:
- כלכליסט על ועדת הבדיקה: "נבדוק מחדש את הממצאים"
- "אין אינדיקציות": דוח הביניים של ועדת מררי
- עיתונאי כלכליסט למקורותיו: "נשבעתי להגן עליכם"
למרות הביקורת הגדולה על תחקיר "כלכליסט", העיתון ממשיך לדבוק הבוקר בפרסומים מהשבועות האחרונים - זאת למרות שבדוח הביניים של ועדת מררי, שמונתה על ידי היועמ"ש הקודם אביחי מנדלבליט, נטען כי "אין כל אינדיקציה לכך שמשטרת ישראל הדביקה באמצעות מערכת פגסוס מי מבין האנשים שפורסמו בתקשורת". יחד עם זאת מבהירים בעיתון כי "אנו צריכים לקחת בחשבון אפשרות שנפלו טעויות ברשימה". לדבריהם, "כל עוד לא בשלו התנאים למתן עדות בתנאי חיסיון, איננו יכולים להציג הוכחה פומבית שהרשימה נכונה".
"כלכליסט מותחים הבוקר ביקורת נוקבת על ועדת הבדיקה בראשות המשנה ליועמ"שית, עו"ד עמית מררי. לטענת העיתון, עם היוודע דבר הקמת ועדת החקירה, ביקשו מקורות התחקיר לפנות באופן עצמאי לעו"ד מררי, "אך לא נענו", כך לטענת העיתון. עוד נטען כי "גם הממצאים והפעולות החריגות של המשטרה שהצוות עצמו חשף, גומדו בדוח בכוונת מכוון". "לאור ניגוד העניינים של הפרקליטות", אומרים הבוקר בכלכליסט, "יש למנות ועדה עצמאית ובלתי תלויה לבדיקת הפרשה".
ב"כלכליסט" טוענים הבוקר כי למרות שצוות הבדיקה בראשות עו"ד מררי מונה כשבוע לפני פרסום החלק החמישי בתחקיר על הפרשה, אין בדוח הביניים שלה כל התייחסות למשימה שלשמה הוא הוקם, והוא התרכז רק בבחינת השמות שפורסמו לאחר מכן. "מסיבות השמורות עימו, הצוות פנה לנתיב המהיר של בדיקת רשימת השמות שפורסמו - ואותה בלבד", נכתב. לטענת העיתון, מקורות התחקיר פנו לעיתונאי תומר גנון כבר ב-8 בפברואר, וביקשו למסור מידע לעו"ד מררי. למחרת העביר גנון את ההודעה, אולם המשנה ליועמ"ש, לטענת "כלכליסט", "הסתפקה בתשובה מנומסת: 'יפנו אליך ממח"ש'. פנייה כזו אכן התקבלה, אך הסתיימה בלא-כלום, בגלל מחלוקת על מיקום הפגישה".
עוד נמסר כי מקורות התחקיר העבירו לוועדת מררי רשימה של 19 שמות של אנשי יחידת הסיגינט-סייבר במשטרה, כולל עובדים במשטרה בעבר ובהווה - "מאז שרכשה המשטרה את רוגלות NSO בסוף 2013". "האנשים האלה היו מעורבים, ידעו, או יודעים על שיטות הפעלת הכלים שנרכשו מ-NSO", ציטט "כלכליסט" את המסמך שהועבר לצוות הבדיקה.