סערת תוכנות הרוגלה במשטרה: מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך, שבתקופתו על פי החשד הוגבר השימוש בתוכנות ריגול, בחר היום (שלישי) להמשיך לא לענות על שאלות. כתבנו חיכה לו מחוץ לביתו וניסה להשיג את תגובתו - אך אלשיך בחר לנסוע ולא להגיב. אמש בכירים במטה הארצי תקפו את אלשיך, שעל פי החשד העבירות בוצעו גם בתקופתו, ואמרו: "אם הפרסומים נכונים – הוא יצטרך לעמוד לדין".
סיקור פרשת הרוגלה במשטרה ב-N12:
• בהנחיית מנדלבליט: המשטרה עצרה זמנית את השימוש ברוגלה
• השאלות הפתוחות בפרשת הריגול המשטרתי
• דיווח: אלו הבכירים שהמשטרה עקבה אחריהם
מוקדם יותר פרסמנו לראשונה כי מנכ"לי משרדי המשפטים, האוצר והתחבורה לשעבר, שעל פי החשד נעקבו על ידי המשטרה בפרשת רוגלות המעקב, פנו במשותף בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא. השלושה כתבו בין היתר לרה"מ, שר המשפטים, השר לביטחון והפנים והמפכ"ל: "אנו מצויים בסערת רגשות ותחושותינו קשות ביותר. אם הדברים שפורסמו נכונים, כל עולמנו האישי והמקצועי היה חשוף". הם אף ביקשו להשמיד את כל החומרים שנאספו מהטלפונים שלהם.
הפרשה גרמה ל"מלחמת עולם" בין צמרת המשטרה הנוכחית ולבין צמרת המשטרה בתקופות המפכ"ל רוני אלשיך. בכירים במטה הארצי אמרו אתמול כי "אם בוצע שימוש לא חוקי בתוכנות האזנה, ועדת החקירה צריכה לחקור את המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך". עוד הוסיפו הבכירים כי "אם הפרסומים נכונים, אלשיך ייזכר כמפכ"ל שהסב את הנזק הגדול ביותר למשטרה ועל כך יצטרך לעמוד לדין".
בפרקליטות הופתעו היום מהפרסומים וטענו שאם הייתה כניסה לטלפונים של המנכ"לים שלא היו חשודים, בוודאי שהדברים לא נעשו על דעת היועמ"ש, פרקליט המדינה, פרקליטי המחוזות והתובעים. הם מבקשים לעשות בדיקה באירוע שמבחינתם הוא רעידת אדמה. בינתיים, הפרקליטות תצטרך להודיע עד 14:00 לבית המשפט מה היקף החדירה ללא צווים לנאשמים ולעדים בתיקי נתניהו. לפי מה שידוע כרגע, המידע מהמשטרה עדיין לא הועבר לפרקליטות. לפחות במקרה אחד, עד המדינה שלמה פילבר, בשלב זה נראה כי החדירה לטלפון בוצעה לאחר צו אבל חרגה ממנו.