ביממה שאחרי פרסום העדויות נגד גל אוחובסקי באשר לתקיפה מינית לכאורה של צעירים בקהילת הלהט"ב, המתנדבים והעובדים בארגון איגי ("ארגון נוער גאה") מנסים להמשיך בפעילות למרות הקשיים. בארגון, שאוחובסקי היה נשיאו והתפטר עם הפרסום בתאגיד "כאן", החליטו שלא להתראיין אך בשיחות של כמה מאנשיו עם N12 עולה כי הם ממש לא אדישים לאירוע, ואף חוששים מפני ההשלכות על שמו ופעילותו.
"יש בי תקווה שאנשים ידעו להפריד בין האדם, שניתק כל קשר עם איגי והיה בתפקיד ייצוגי, לבין הארגון - שממשיך לעבוד בכל הכוח למטרות הקדושות שלו", אמר לנו אחד מהעובדים במקום. לדבריו, אנשי הארגון "ממשיכים לעבוד בכל הכוח על הפרויקטים הקיימים ולהגיע לכל נער ונערה להט"בים בישראל".
בשיחות עם מתנדבים בארגון עולה שצוותי המדריכים כבר שוחחו ביניהם על מנת לגבש מסרים שבאמצעותם יוכלו לתווך את הסיטואציה הלא פשוטה לחניכים הצעירים שלהם. "הצוות שלי שוחח בנוגע לאיך נכון להנגיש ולדבר על הנושא עם החניכים", אמר ל-N12 מתנדב שמדריך בארגון.
דקל עובדיה, מתנדב בארגון לשעבר, פעיל לזכויות הקהילה הגאה ויועץ ארגוני התייחס גם הוא למקרה בשיחה עם N12, ובחר להדגיש את החשיבות של הפעילות עצמה, בשונה מהעיסוק בטענות נגד אוחובסקי. "צריך לתת לתחקיר לעשות את שלו ולבחון את העובדות לעומקן", אמר. "אם יוכח שזה המצב, עם כל ההערכה והכבוד לכל פועלו - זו התנהלות שצריך למגר ולהיזהר מלתת לה מקום וקול".
"צר לי אם זה המצב - עבורו, וכמובן עבור הקורבנות שלו. לאף אחד לא מגיע להרגיש לא בטוח. מיניות זה דבר שצריך לקרות בהסכמה באופן מלא. אנחנו שמים באיגי דגש על המקום של להרגיש בטוח מתוך מציאת הזהות. בטח ובטח שבתוך הקהילה אנחנו צריכים לשמור זה על זה ולכן, טוב שייצא קול שיציף את הטענות האלה וזה לא משנה מי הדמות הפוגעת".
"עם זאת צריך להיזהר שהדבר הזה לא יכתים את איגי, כי זה ארגון שהמתנדבים והעובדים בו עושים מאמצים רבים, כדי לאפשר לנוער ולצעירים שמגיעים אליו לקבל מסגרת ומענה על הצד הטוב ביותר. זה נעשה על ידי אנשים שפועלם חשוב מאוד ומסוכן שהדבר הזה ייצבע אחרת בגלל האירוע הזה".
בתוך כך, פרסם היום אוחובסקי פוסט נוסף עם התייחסות חדשה בנוגע לטענות נגדו. "מיד כששמעתי את הדברים, בחרתי להתנצל ולהתפטר, כי זו הדרך הראויה", כתב בפייסבוק. הוא הוסיף כי כל מפגש מיני שכזה תואם מראש: "בלהט התשוקה לא הייתי קשוב כנדרש לתחושות הצד השני ואני כואב זאת".
"גם אני, אדם ככל אדם", כתב אוחובסקי. "איני חף מטעויות ויצרים, ואיני נקי משגיאות. לאורך שנים ומפגשים מקצועיים וחברתיים עם אלפי חברי קהילה וכאלו שאינם חלק ממנה, הקפדתי בכבודם של אנשים, הקפדתי לכבד את רצונם ולהקשיב היטב לכל מסר סמוי או גלוי העולה מדבריהם או התנהגותם. ראיתי בכך חובה הכרחית כאדם, כחבר וכמנהיג עבור רבים מחברי הקהילה".
"מסתבר שטעיתי", כתב. "כאשר קיבלתי את הטענות כלפיי להתנהגות לא ראויה, התכווצה לי הבטן. חשתי תחושה קשה של אכזבה אישית, מכך שלא הבחנתי בכך בזמן אמת, ובעיקר מועקה גדולה על כך שחברים יקרים שלי לקהילה נפגעו ממני. מיד כאשר נודע לי, בחרתי להתנצל, כי זו הדרך הראויה, ובחרתי להתפטר מתפקידי כי זה חלק מחשבון הנפש. בשנים האחרונות הבנתי והפנמתי שהאחריות המוטלת עלי היא כפולה ומכופלת".
הוא הוסיף כי "מעולם, מעולם, לא התכוונתי לפגוע באיש ואני מבקש סליחה ישירה, כנה וטהורה ממי שחש אי נוחות או מבוכה או אכזבה ממני. מהרגע הראשון הבהרתי שלא אתקוף אף אדם שיכתוב או יעיד על כך שחש אי נוחות בחברתי. בחרתי שלא לעשות שימוש ולא לפרסם שום הקלטה, צילום מסך, התכתבויות ועדויות של חברי קהילה רבים אשר הביעו שאט נפש מנסיונות "לסגור חשבון", לנקום או לבצע שיימינג. זו לא הדרך שלי".
"כל מפגש מיני תואם מראש ככזה, וככל הנראה, בלהט התשוקה האנושית לא הייתי קשוב כנדרש לתחושות הצד השני ואני כואב זאת", הסביר בסוף הפוסט. "לא ניסיתי מעולם לכפות עצמי על איש, ואעמוד בכל בדיקת פוליגרף שתבדוק זאת. זו אמנם שעה קשה מאוד עבורי ועבור משפחתי וחברי, אבל כל שעה שבה מתקיים דיון ערכי ומוסרי היא שעה חשובה מאין כמותה עבור הקהילה, והקהילה חשובה ממני".
בעקבות שתי עדויות על תקיפה מינית שפורסמו בתחקיר של כאן 11 - הודיעו מוקדם יותר היום באגף החקירות במטה הארצי כי פתחו בבדיקה. תנ"צ דודו בואני, ראש חטיבת החקירות במטה הארצי, קרא "למי שחש נפגע מהאירוע המדובר לפנות למשטרה בצורה מסודרת - ואני מבטיח לתת מענה".
אור רביד השתתף בהכנת הידיעה