אם הייתם מסתכלים עליהם מהצד, זה אומנם נראה שאורלי ספיבק וגיא הרשקו מגבעתיים נמצאים בעיצומו של משחק משותף במשקפי VR (מציאות מדומה). אבל לא מדובר במשחק מחשב אלא במשימה חשובה הרבה יותר - המסע לאולם או לגן האירועים שבו הזוג הצעיר יערוך את חתונתו בקיץ.
השניים התארסו לפני חודש והחלו כמו זוגות צעירים רבים את המסע המפרך, מכתתים רגליהם אחר המקום המושלם עבורם. עוד אולם ועוד אולם, אבל מהר מאוד הם הבינו שבעזרת המיזם החדש הם יוכלו לחסוך זמן יקר. "יש מלא אולמות והתמונות לא תמיד מייצגות, ואז אתה מגיע ומתבאס", אמרה אורלי. "זה חוסך עבורנו להגיע למקומות שמראש זה לא הסגנון שלנו ולא היינו אוהבים אותם, וגם לא היינו רואים את זה בתמונות".
"אתה לא צריך לגרור את אימא שלך לכל אולם שאתה הולך, אתה מביא לה את ה-VR", הוסיף גיא. "סבא שלי יושב בסלון, מסתכל והוא ממש יכול להגיד לי: 'רגע, אבל פה יש מקום למספיק אנשים?' - איך אתה יכול להבין דבר כזה מתמונות בלי המשקפיים האלה?"
גם הודיה ורועי מבאר שבע החליטו לקצר תהליכים, לראות את האולמות קודם דרך המשקפיים ורק אז להחליט היכן יתחתנו. "המקומות האלה נמצאים באזורים שונים בארץ ולנו כזוג שעדיין לא ברור לנו איפה נתחתן, זה חוסך לנו כל מקום ללכת אליו, להגיע אליו, נסיעה, כל הדבר הזה אני פשוט לא צריכה לעשות את זה יותר", הסבירה הודיה.
מבלי לקום מהספה - יכולים הזוגות המאושרים והמתרגשים לקפוץ בין אולמות במרכז, בדרום, בצפון ובשפלה ולהיות חלק מחתונה - החל משלב קבלת הפנים, דרך החופה ועד לאוכל ולריקודים. "זו בשורה, הוא מאפשר לך להיות במקום מבלי לצאת מהבית", הסביר גבע גנון, מנכ"ל ומייסד שותף ב"ונדה". "אני חושב שזה יכול להועיל להרבה מאוד אנשים בתחומים שונים בסיפור של מציאת אולם, כשרוב האנשים שמתחתנים עושים את זה בפעם הראשונה זה יכול לפתור בעיה".
גם בעלי האולמות ברחבי הארץ מברכים על ההתפתחות הטכנולוגית שתחסוך להם זמן לא מבוטל עם הזוגות שרק מגיעים כדי להתרשם. "זה מקצר את התהליך של 'כן פגישה, לא פגישה'. הזמן קצר היום והכול מהיר. אני יכול להראות לזוגות איך נראה גן האירועים והחתונה בקיץ כשהם באים לסגור את החתונה בחורף".