מטיילים ביחד - למרות המגבלות: לפני כשנתיים הכרנו את בר - צעירה עם מוגבלות שחלמה לטייל בניו זילנד. אתמול (חמישי) חזרנו לבר ולחברתה יובל, שיצאה איתה למסע. יחד, הצליחו השתיים לאפשר לצעירים רבים עם מוגבלות להגשים את החלום ולטייל בעולם בליווי צעירים נוספים - בני בגילם. עם התפרצות מגפת הקורונה, הקימו השתיים את עמותת "לפרוש כנף", שבמסגרתה יזמו טיולים רבים בארץ ובעולם, בהשתתפות צעירים מוגבלים.
שרון, צעירה בת ה-20 המתמודדת עם שיתוק מוחין, לא חשבה שתצא לטיול הגדול. היא תכננה את לימודי התואר הראשון שלה, עד שהגיעה אליה חבורת הבנות, מתנדבות העמותה, שלא ויתרה לה. המתנדבות בעמותה יצאו עם שרון לטיול בנחל דישון ובעמק המעיינות, שם נאלצו להתמודד עם מסלולים לא קלים. למרות האתגר, התמיכה שלהן אחת בשנייה עזרה להן לצלוח את הטיול.
פז, סטנדאפיסטית עם שיתוק מוחין שמתניידת על כיסא גלגלים, מעולם לא פחדה מאתגרים, אולם לא רצתה להרגיש שהיא תלויה במישהו אחר. "אני מאוד אוהבת את העצמאות שלי", סיפרה. "אני אוהבת להרגיש שאני לעצמי ולא תלויה באף אחד ואף אחד לא צריך להרים אותי על הגב שלו". עוד סיפרה: "היום למדתי לשחרר, שזה גם חשוב. למדתי שיש לי חברים וחלק מזה זה לקבל מהם עזרה ולדעת שאני אוכל לעזור להם".
פז סיפרה כי לפני הטיול עלו בה חששות רבים: "פחדתי שאם אנחנו מגיעים לאיזה מדרון ואפול, לא יהיה מי תופס אותי. ככל שעבר הזמן, ראיתי שהשמים לא נופלים ועוד יותר חשוב שאני לא נופלת. שקד, מתנדבת בעמותה, סיפרה: "איך שראיתי את הכתבה על העמותה, ידעתי שזה משהו שאני מוכרחה לעשות. האפשרות לעזור למישהו לטייל ולהגשים את החלום שלו - זה פרייסלס (אין לזה מחיר)".
מתן קוטאי, מייסד ויו"ר עמותת "לפרוש כנף" הסביר: "אנחנו עמותה חברתית יזמית צעירה, ששמה את ערך השוויון קודם כל בראש ומסתכלת באופן שווה על כולם". הטיול שאחרי הצבא הוא חוויה שכמעט כל ישראלי עובר. כעת, בעזרת עשרות המתנדבים של עמותת "לפרוש כנף", כולם מבינים שאפשר לעשות את הטיול הזה - גם עם קצת עזרה.