אין טוב מגלידה ביום קיץ לוהט, אבל מה אם מדובר בגלידה בטעם בטטה או מרווה? יוסרי ואויה, בעלי גלידת "סירמיוני" בקלנסווה, וסוהייל זייתון משפרעם, מייצרים טעמי גלידה מיוחדים ומפתיעים - ולמעשה יוצקים את טעמי הילדות שלהם לתוך גביע. לא יכולנו לעמוד בפיתוי וביצר הסקרנות שלנו - ונסענו לטעום.
ואויה אתגר את כתבנו, כשהציב אותו מול מבחר של ירקות ואמר לו שמכל ירק שיבחר – הוא יוכל להכין גלידה. הירקות שנבחרו: מרווה, בטטה, כוסברה, בצל וזעתר. רשימת מרכיבים שאם הייתם רוכשים, סביר שהייתם מכינים ממנה מרק או תבשיל. בתוך זמן לא רב, הצליח ואויה לייצר גלידה מהירקות שבחרנו - והתוצאה מפתיעה וטעימה לגמרי.
אצל סוהייל זייתון בשפרעם חזרנו במנהרת הזמן. סבתו של סוהייל הקימה את גלידת שפרעם לפני כ-80 שנה - ואת סוד רקיחת הגלידה היא למדה ממשפחות מהגרים סוריות. "היא פיתחה גלידה משלה בשלושה טעמים שאותם אנחנו מייצרים עד היום – לימון, וניל ופיסטוק", אומר סוהייל.
אלא שבגלידריה הזו בשפרעם חשפו בפנינו גם את הפיתוחים החדשים שלהם, שהם שילוב של חזון קולינרי, שימור מסורות ויצירתיות יוצאת דופן – למשל גלידה על בסיס גבינה בטעם כנאפה או על בסיס הקינוח הלבנוני הנודע, "לילות ביירות". הטעם זהה לקינוחים שאתם מכירים - רק מצב הצבירה שונה, והתוצאה - מדהימה.