בעיצומו של מבצע שומר החומות, נורה טיל נ"ט לעבר רכב צבאי ליד גבול רצועת עזה. סמל ראשון עומר טביב ז"ל נהרג, ושני חיילים נוספים מהגדוד, בהם סגן בר זפרני, נפצעו. זפרני טיפל בחייל הנוסף שנפצע תחת אש כבדה, עד שהגיעו כוחות ההצלה. הוא נפגע באוזניו, ורק ניתוח יכול היה להציל את שמיעתו.

תחילה זפרני לא הסכים לעבור את הניתוח, עד שמפקד גדוד 931 של חטיבת הנח"ל, שם הוא משרת, שכנע אותו לדבר עם חייל ותיק מהגדוד. ד"ר רס"ן ניר צור שירת כרופא הגדודי של גדוד 931 במהלך מבצע צוק איתן, וטיפל עם הצוות שלו בלמעלה מ-10 פצועים. בינו לבין זפרני נוצר חיבור מידי. "מאוד התחברנו, פגשתי בן אדם שאני פשוט מבין אותו", מספר צור.

סגן בר זפרני וד"ר רס"ן ניר צוק (צילום: זיו שילוח, בית החולים בילינסון)
סגן זפרני ורס"ן ניר צוק - "מאוד התחברנו" | צילום: זיו שילוח, בית החולים בילינסון

גם זפרני מספר על החיבור העמוק בין השניים – אחוות לוחמים של אלו שטיפלו בפצועים וראו את מראות המלחמה: "רק בישראל דברים כאלה יכולים לקרות. הקרבה הזאת בין לוחמים, הקרבה של מישהו שנפצע בקרב – זה מאוד אוהב ומחבק". לאחר הפגישה ביניהם הסכים זפרני לעבור את הניתוח - בתנאי שצוק יהיה זה שיטפל בו.

הניתוח של זפרני, לסגירת הנקב באוזן שמאל, עבר בהצלחה. בעוד מספר שבועות הוא אמור לחזור לשמוע באוזנו השמאלית, ובעוד מספר חודשים, תנותח אוזנו הימנית. תחת טיפולו המסור של צור זפרני מתכנן כבר להגשים את החלום שלו ולחזור לגלוש.

 

ד"ר רס"ן ניר צוק, שירת בגדוד 931 בחטיבת הנח"ל (צילום: זיו שילוח, בית החולים בילינסון)
רס"ן ניר צוק | צילום: זיו שילוח, בית החולים בילינסון

אך יש פצעים שנסתרים מן העין, פצעים ששום ניתוח לא יכול לרפא. בר לא אוהב לדבר על האירוע שעבר, ולא מסכים לענות אם האירוע מלווה אותו הלאה. אביו, אבי זפרני, ליווה אותו לכל אורך הדרך ומספר על השינוי שחל בבנו: "אני רגיל שהבן שלי מחייך, צוחק, שמח כל הזמן, ופתאום אתה רואה ילד שנפגע. זה פוגע קצת באופי של הילד שאתה מכיר. צריכים להתמודד עם זה, ואין לנו ברירה, צריכים להמשיך הלאה".