עשרה שורדי שואה בעשור התשיעי לחייהם הגיעו לרחבת הכותל כשהם מלווים בנגנים במטרה לחגוג את טקס בר המצווה המסורתי, כמה שנים מאוחר מהנהוג. הגברים הניחו תפילין וטלית, עלו לתורה ביחד עם רב הכותל ושרו שירי תפילה. הנשים חגגו גם הן בברכות ובשירי בת מצווה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אברהם אלסטר, תושב חיפה בן 83 שהגיע לחגוג בר מצווה , סיפר כי תקופת המלחמה חי במנוסה ובבריחה מהנאצים שהיו בפולין. "זה יום גדול עבורי", אמר בהתרגשות. "לא זכיתי לחוות בר מצווה, אלא חוויתי בריחה מתמדת בזמן מלחמת העולם השנייה, עם רעב קשה. משפחתי נהרגה אל מול עיניי ואני חי בזכות 20 דקות תמימות שהצילו אותי מהנאצים". עוד ציין כי "לחגוג בר מצווה מעניק לי מרגוע. היום אני חוזר להיות נער בן 13".
ניצולי השואה הגיעו לאירוע לאחר שלנו במהלך הלילה בפעם הראשונה בית הארחה לשורדי שואה שהוקם בקמפוס מוזיאון ידידי ישראל בירושלים – מקום בו יוכלים שורדי השואה להתארח ללא עלות. הפרויקט, שנרקם תחת חזונו של מייסד המוזיאון ד"ר מייק אוונס, נבנה בעלות של כעשרה מיליון שקלים, וכולל שבע דירות המותאמות ומונגשות לשורדים, וכוללים מועדון, מטבח וחדר אוכל; חדרי כביסה ומחסנים. הפרויקט יכול לאכלס עד 14 אורחים במקביל.
את האירוע הובילו מוזיאון ידידי ישראל, יחד עם ד"ר מייק אוונס, בשיתוף עם עמותת 'יד עזר לחבר'. בית הארחה יתופעל גם הוא בשיתוף עמותת 'יד עזר לחבר', שדרכם ניתן לתאם את ההגעה לבית האירוח. בחודשים הקרובים תופעל תכנית שתכלול את ביקור השורדים בירושלים, לינה בבית האירוח של המוזיאון והשתתפות באירוע בכותל, החוגג ומציין את בר ובת מצווה שלהם.
הפעם השתתפו בטקס המיוחד עשרה ניצולי שואה, זאת כאשר לפרויקט נרשמו כבר כ-300 שורדי שואה, שעתידים להשתתף בו במהלך השנה הקרובה. ד"ר מייק אוונס, מייסד מוזיאון ידידי ישראל, אמר לשורדים שהשתתפו באירוע: "אתם האור שמאיר את האנושות כשהעולם חשוך".
שמעון סבג, מייסד ומנכ"ל עמותת יד עזר לחבר, הדגיש כי "כל כך חשוב לכל ילד לחגוג בר מצווה ולכל ילדה בת מצווה. כואב ועצוב שאותם ניצולי שואה שהיו בתקופת הצורר הנאצי כנערים קטנים, ולא זכו לחגוג את חגיגת הבר מצוה שלהם שהוא אירוע מכונן וחשוב".