בדומה להלך הרוח שנשב בישראל ימים לאחר האסון הכבד במירון, גם כאן, יממה בלבד לאחר קריסת הטריבונה בבית הכנסת בגבעת זאב, מתנהלת מלחמה לגבי השאלה מי אחראי למותם של שני בני אדם. במשטרה טוענים כי אחרי בירור ראשוני של הנהלים, הפקודות והחקיקה בנושא, עולה כי אין באחריותה ובסמכותה לסגור אתר בנייה - אלא לרשות המקומית בלבד.
יתרה מזאת, במשטרה טוענים כי זו התריעה באופן ברור בפני הרשות, שמצידה לא עשתה את חובתה בהוצאת צו סגירה, שליחת פקחים, גידור וכו'. "ישנם מאות מבנים בישראל שנעשה בהם שימוש אסור ואין למשטרה יכולת לפקח על כל מבנה ומכאן הסמכות החוקית נתונה בידי המועצה המקומית להוציא את צו הסגירה למבנה", מוסרים לנו הערב מהמשטרה.
עוד טוענים במשטרה כי שום צו סגירה למבנה לא הוצא בשום שלב ורק אם היה יוצא כזה, הייתה יכולה המשטרה לבוא ולסייע באכיפתו במידת הצורך. טוענים במשטרה כי הוצע לרשות המקומית בגבעת זאב סיוע לכך ביום האירוע עצמו. "חוק הרישוי לא רלוונטי לאירוע זה מאחר והמקום ארעי, ללא טופס 4 ו/או קיבל רישיון מהרשות המקומית ולכן נוהלי רישוי לא רלוונטיים במקרה זה", לשון הודעת המשטרה.
במשטרה פתחו אמש בחקירת האירוע והוחלט להעביר את הטיפול ליחידה לחקירות ההונאה במחוז תל-אביב של המשטרה, שם יזמנו גורמים בכירים ברשות המקומית לתשאול. המבנה בו התרחש האסון לא קיבל "טופס ארבע", אותו אישור רשמי שאומר שניתן לאכלס אותו ועל אחת וכמה וכמה שלא לבצע בתוכו אירוע המוני.
למרות האזהרות שניתנו מבעוד מועד לרשות המקומית על ידי המשטרה, למקום לא הוצא צו סגירה ועל כן גורמים בכירים בחסידות קרלין יזומנו גם כן לתת עדות בחקירה כדי לתאר כיצד אורגן האירוע ומי החליט לקיימו דווקא בתוך מבנה שלא הושלם.
למרות האסון - חלק מהחוגגים ישנו במקום
גם לאחר האסון שהביא למותם של השניים ולפציעתם של מאות נוספים, מאות בני אדם מחסידות קרלין-סטולין נשארו לחגוג את חג השבועות בגבעת זאב מחוץ לבית הכנסת. החסידים התכוונו לבלות את הלילה בתוך המבנה אבל אחרי האירוע המשטרה סגרה את המקום והמשפחות מצאו פתרונות אירוח אצל תושבי המועצה המקומית.
רבים מהחסידים נותרו מבולבלים, לחוצים, ותוהים מה מצבם של בני המשפחות שלהם אשר מאושפזים בבתי החולים. עם צאת החג במכון לרפואה משפטית יחלו לפעול לזיהוי שני ההרוגים - כאמור אחד מהם נער בן 12 והשני גבר מבוגר בשנות ה-40 לחייו. בעקבות החג היו קשיים להשלים את הזיהוי ורק לאחר שבני משפחות הקורבנות יגיעו למכון יהיה ניתן לקבוע את מועדי הלוויות וכך יסתיים האירוע שהפך מחגיגה לטרגדיה.