114 מאומתים חדשים אובחנו אמש, הקורונה מתפשטת ושוב יש לנו יישובים צהובים וכתומים, ואפילו אחד אדום. למרות הנתונים המדאיגים, עדיין לא רואים עלייה במספר המאושפזים בבתי החולים - ובכלל לא ברור אם תהיה עלייה כזאת. האם יש בכלל סיבה לדאגה?
בשיאו של גל הקורונה השלישי היו מאושפזים בבית החולים אסותא באשדוד 46 חולי קורונה - כשני שליש מהם במצב קשה. היום מאושפזים בבית החולים 0 חולי קורונה, והמחלקה שטיפלה בנדבקי הנגיף חזרה לייעודה המקורי - מחלקה אורתופדית. ד"ר אורטל נאמן, לשעבר מנהלת מחלקת נשים-קורונה שנסגרה באסותא אשדוד אמרה: "אני כן חושב שהווירוס הזה כבר הראה לנו כמה פעמים שהוא ערמומי ושלא תמיד אנחנו יודעים למה לצפות. לכן, אני חושב שבמקביל לתחושת הביטחון, אנחנו גם צריכים לא לשחרר יותר מדי את הרסן".
בבית החולים שיבא-תל השומר, אושפזו בשיא הגל השלישי 136 חולי קורונה - כמחציתם במצב קשה. גם היום מאושפזים שם 0 חולי קורונה. "אולי 'מוטרדת' זו לא המילה הנכונה להגיד", אומרת פרופ' גליה רגב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא. "אבל מצד שני, כן - ההתפרצויות האלה הן אומנם לא מדירות שינה מעיניי, אבל בהחלט זה המקום לתקוף אותן כמה שיותר ולמנוע התפשטות".
פרופ' אהוד גרוסמן, מנהל האגף הפנימי בביה"ח שיבא, היה מעט יותר זהיר מפרופ' רהב ואמר: "אי אפשר לחשוב שבנימינה תישאר עיר בודדת וישראל תישאר מדינה בודדת, ביחס למה שקורה בעולם. עד שלא נראה ירידה משמעותית בתחלואה העולמית, אי אפשר לחשוב שגמרנו עם הקורונה, זה מסר שהוא מאוד חשוב".
האם תהיה עלייה מסוכנת במספר החולים קשה?
ד"ר ארז ברנבוים, מנהל ביה"ח הציבורי אסותא באשדוד: "אני בעיקר מוטרד מ-500 אלף ישראלים מעל גיל 18 שלא התחסנו, ומהצעירים בני 12 ומעלה שיכולים להתחסן ולא מתחסנים. אבל בסך הכול, אני לא חושש שנגיע למגפה גדולה. צריך להישמר".
פרופ' גליה רהב: "זה מאוד קשה. יש לנו מודלים מדהימים, כל אחד עם המודל שלו, ובסוף רואים שלווירוס יש את המודל שלו. הווירוס באמת מתעתע בנו".
פרופ' ויקטור נובק, לשעבר מנהל מחלקה פנימית קורונה שנסגרה, ביה"ח סורוקה: "אני אופטימי. נכון לעכשיו, אני חושב שההתפרצות החדשה או ההתפרצויות החדשות לא יגרמו לגל נוסף כמו שראינו לפני שנה. אנחנו נמצאים במצב אחר לחלוטין".
האם הצעדים שננקטו מספיקים, או שצריך עוד?
פרופ' גרוסמן: "מי שחוזר, גם אם הבדיקה שלו שלילית, זה עדיין לא אומר שהוא לא נדבק. לכן, צריך כן להקפיד על האנשים האלה ולדרוש בדיקה חוזרת כעבור מספר ימים אחרי הכניסה לארץ".
פרופ' דרור מבורך, לשעבר מנהל מחלקות הקורונה שנסגרו, ביה"ח הדסה עין כרם: "אנחנו כבר עייפים משנה ומשהו שבה אנחנו מתריעים על הפרצה בנתב"ג - והיא עדיין לא מסודרת".
ד"ר טל ברוש, מנהל היחידה למחלות זיהומיות, ביה"ח אסותא אשדוד: "כרגע אני חושב שלא. לא הייתי עושה דברים שכרגע יפגעו בחיים של האנשים, בטח לא בחיים של התלמידים". ד"ר ברוש מבהיר: "לא הייתי מוסיף עוד מגבלות עכשיו".