זעם בקרב הורי הילדים האלרגיים בישראל, לאחר שלאחרונה הוחלט במשרדי החינוך ובריאות לבטל את תקני הסייעות לילדים הסובלים מאלרגיה לאגוזים מסוג קשיו ופיסטוק. היום (ראשון) הגישו הוריהם של כ-200 ילדים בישראל הסובלים מרגישות זו, עתירה לבג"ץ באמצעות עו"ד גלעד יצחק בר-טל ממשרד קטן לורנץ בר-טל טלמור – משרד עורכי דין ומגשרים, המלווה את העמותה בהתנדבות.
החוק קובע כי ילדים בחינוך חובה בגילי 7-3, הלומדים בחינוך הרגיל וסובלים מאלרגיה מסכנת חיים למזון, זכאים לסייעת רפואית שתשגיח עליהם במהלך היום, תמנע מצבים מסכני חיים ותהיה ערוכה ומתורגלת להגיב במקרה חירום. כיום לומדים במסגרות החינוך השונות כ-4,000 תלמידים הסובלים מאלרגיה למזון וזכאים לסייעת.
בעתירתם התייחסו ההורים למקרה מותה של אושר דרעי ז"ל, וכתבו: "אין זה מתקבל על הדעת כי במדינת ישראל, לאחר מותה של הצעירה אושר דרעי ז"ל עקב תגובה אלרגית קשה למזון, וכן לאחר הפגיעות הקשות מנשוא של שתי ילדות בנות 11 שנים אשר נותרו עם פגיעה מוחית קשה ובלתי הפיכה כתוצאה מתגובה אלרגית קשה למזון, נאלצים ההורים לילדים האלרגיים לפנות בעתירה זו לבית המשפט הגבוה לצדק, כאילו אין די באסונות שכבר התרחשו, ותוך שמשרדי החינוך והבריאות רואים עצמם חופשיים להעמיד בסכנת חיים של ממש את הילדים האלרגיים בתוך מוסדות החינוך".
מעמותת יה"ל, העמותה לאלרגיות מזון, נמסר: "מדובר בהחלטה שרירותית ושערורייתית שמסכנת בפועל ובאופן ישיר את חייהם של מאות ילדים אלרגיים במוסדות החינוך. משרדי החינוך והבריאות בחרו שוב בכסף על פני החיים של הילדים שלנו. אנחנו סומכים על שופטי בג"ץ שיבהירו את סדר העדיפויות הנכון: חיי הילדים מעל הכול".
כזכור, רק לפני כחודשיים וחצי נפטרה אושר דרעי ז"ל בת ה-23 כתוצאה מאלרגיה לחלב, לאחר שאכלה בטעות קינוח חלבי במסעדה בשרית כשרה בראש פינה. מספר עובדים במסעדה נחקרו בחשד לגרימת מוות ברשלנות. בעקבות המקרה המצער, שורת עיריות ורשויות מקומיות הודיעו שישנו את התנאים לרשיון עסק ויחייבו מסעדות להחזיק במזרקי אפיפן המיועדים לאלרגנים.
תגובת משרד הבריאות:
עמדת משרד החינוך ומשרד הבריאות תימסר כמקובל במסגרת ההליך המשפטי.