המחדל במירון: במשטרה ובגופי הכבאות וההצלה לא הופתעו מהאסון שאירע הלילה (בין חמישי לשישי) בהילולה השנתית בקבר הרשב"י, שגבתה את חייהם של 45 בני אדם והובילה לפציעתם של 150 מהנוכחים. דוח מבקר המדינה שפורסם בשנת 2008 על התשתיות במירון ומסמך שנכתב על ידי ראש הזרוע המבצעית והועבר לבכירי המשטרה ב-2016 - בניסיון למנוע מחדל במקום, לא השפיעו על ההיערכות להילולה השנתית שהסתיימה בתמונות קשות שניתן היה למנוע
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המסמך שכתב נצ"מ אילן מור, שהיה באגף התנועה והועבר לבכירי המשטרה כבר 2018, היה תחת הכותרת "להוריד את הכתובת מהקיר", אחרי שמור שהיה מעורב בהילולה במירון. בין השאר, נכתב בו כי שטח ההר לא תואם את האירוע וכי הציבור שמגיע להר כולל את כל הגילים, כשבמקרה של אסון - צפוי קשה בשליטה בו. "זאת אנו למדים מאירועי 'כמעט אסון' שבו נוכחנו כי הקהל אינו ממושמע ולמעשה לא ניתן לשליטה בעת חירום".
עוד נכתב במסמך כי יש לבצע חלוקה מוגדרת וברורה באשר להחלטות, כולל אישורים ממשרד הדתות - תוך עמידה בדרישותיה של המשטרה בעניין עם קיום האירוע בסדר גודל כזה.
יש לציין כי זה לא המסמך היחיד שהתריע מפני אסון במקום. דוח מבקר המדינה שפורסם בשנת 2008 התייחס לשתיות הלקויות במירון ולדרכי המילוט שאינן תואמות. "ליקויים במערך כיבוי האש ודרכי המילוט ששירותי הכבאות מתריעים עליהם מזה שנים ומהווים סכנה לציבור לא תוקנו", לשון הדוח.
הדוח אף מתייחס להתנהלות הלקויה שהייתה בל"ג בעומר התשס"ח הן בגישה למקום והן בתחבורה הציבורית שפעלה בזמן האירוע. "היה כשל במערך התחבורה למתחם ולא היה בדרכי הגישה לספק את צורכי ההצלה והביטחון במקרה של אירוע רב נפגעים".