חודש וקצת אחרי שחזרו המסעדות להושיב אורחים בשטחן, השף חיים כהן מתרשם כי על אף שהענף "נפתח בסערה", עדיין חסרים כמה דברים בתחום. "זו הזדמנות לממשלה שתהיה - להוריד רגולציה", הסביר השף והוסיף שלמרות הפתיחה החגיגית, עדיין עובדים רבים מסרבים לחזור מהחל"ת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השף כהן שיתף בהתלהבותו מפתיחת המסעדות ומהתנפלות האנשים עליהן: "אנחנו לא מספיקים לענות לטלפונים. אנשים מתלוננים שלא עונים להם לטלפונים", סיפר. "אני חושב שזה בדיוק הסימן שאנשים חפצי חיים - רוצים לחיות, רוצים לשמוח. ואני חושב שמעולם לא היו יחסי ציבור כל כך טובים למסעדות כמו שיש לצערי בתקופת הקורונה".
לצד השמחה שבחזרת הסועדים לישיבה פיזית במסעדות, הדגיש כהן שישנם עוד כמה דברים שצריכים להיעשות לטובת הענף: "אני חושב ששלב א' – פתחנו את המסעדות – הוא מאחורינו. שלב ב', וזו ההזדמנות לממשלה שתהיה – זה להוריד רגולציה. זה לא מספיק שחזרנו רבותיי, צריך להבין את זה, עודף הרגולציה הורג את העסקים האלה. לא הייתה רגולציה אחת שלא הפילו על המסעדות", אמר.
כמעט כל המסעדנים מספרים שקשה מאוד לגייס עובדים בתקופה הזאת כי הם פשוט לא רוצים לעזוב את החל"ת. "יש בעיית עובדים. אם תבוא לכאן, אתה תראה אותי ממלצר קצת ומנקה שולחנות", טען השף. "יש עדיין בעיות, אני מקווה שגם זה הולך להיפתר".
על המשימה המיוחדת שביצעו הערב (שבת, 17.4) המתמודדים במאסטר שף אמר כהן: "משימת תבלינים. משימה קשה. למה היא קשה? קודם כל הלחץ – הם הולכים ומצטמצמים. שנית – הם הולכים לבשל 3 מנות – ואסור יהיה להם להשתמש באותו התבלין שהם השתמשו בו במנה הקודמת. זה בית משוגעים. הייתה דרמה גדולה שם. אני חושב שזה מסוג המשימות שמראות לך מה אתה צריך להיות כדי להיות מאסטר שף".