היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיש היום (רביעי) תגובה מקדמית לבג"ץ, בתגובה לעתירה שהוגשה מחדש, באשר לאפשרות שראש הממשלה בנימין נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, לאחר שהוטל עליו המנדט. מנדלבליט הדגיש בדבריו כי "הסוגיה כבר הוכרעה בעבר על ידי שופטי בג"ץ". הוא ציין כי מרחב הביקורת השיפוטית על החלטות נשיא המדינה הוא מצומצם ביותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"עמדת היועמ"ש היא כי דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית", נכתב בהודעת מנדלבליט. בשבוע שעבר הטיל נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין את המנדט להרכבת הממשלה על נתניהו, מה שעורר מחדש את סוגיית חוקתיות המהלך.
בעתירה, שהוגשה לאחר שהנשיא ריבלין העניק לנתניהו את המנדט להרכבת ממשלה, מבקשים העותרים מבג"ץ לקבוע כי "מדובר בהחלטה הנגועה בחוסר סבירות קיצוני". לטענתם, בשל כתבי האישום נגד נתניהו בעבירות חמורות מתחייבת החלטה אחרת של הנשיא. העותרים טוענים כי הטלת המנדט על נתניהו מתעלמת מעיקרון שלטון החוק, טוהר המידות של נבחרי הציבור ובאמון במוסדות השלטון.
עוד נטען בעתירה שהגישו 70 אנשי אקדמיה, עסקים וביטחון נטען כי ההחלטה להטיל על נתניהו את המנדט להרכבת הממשלה - נגועה בחוסר סבירות קיצוני. לדברי העותרים, העובדה שנתניהו נאשם בעבירות שיש עמן קלון ושנעברו במהלך כהונתו, צריכה למנוע ממנו להרכיב ממשלה.
עתירות דומות כבר הוגשו לאחר מערכות הבחירות הקודמות, אך נדחו ע"י בג"ץ. בין השאר פסקו 11 שופטים פה אחד, כי למרות הקושי בהרכבת ממשלה ע"י נאשם, החוק מאפשר זאת.