זה אולי הפרי שמעורר הכי הרבה אמוציות לאחר שאוכלים אותו, וגם השנה הוא לא מאכזב, אבל עוד לפני שמגיעים לשלב הטעימות - צריך להתמודד עם המחיר שמפתיע בכל פעם מחדש. בכל שנה הדובדבנים הראשונים הם היקרים ביותר, והם נמכרים גם במאה שקלים ואף יותר מכך. אך ככל שהעונה מתקדמת יש עוד עצים שמבשילים, ואז המחיר צונח. בינתיים, רבים מגיעים מהמרכז לרמת הגולן כדי להנות ממחיר נמוך יותר של הפרי הנחשק.
"בתל אביב זה 100 שקל לקילו, פה קילו זה 40 שקל. זה בסדר, שווה להגיע עד לפה", הסביר שלום כהן שבא מראשון לציון לרמת הגולן וקנה דובדבנים טריים. "באנו לחופשה מנתניה לקטוף דובדבנים. הם ממש טעימים, מתוקים", סיפרה לידיה.
החורף החם שעבר על ישראל יחד עם שינויי אקלים נוספים, הובילו לפגיעה משמעותית בכל עצי הפרי שזקוקים למנות קור. כך נוצר מחסור של ממש בפירות רבים כמו אפרסקים, נקטרינות, שזיפים ומשמשים. וגם הדובדבנים נפגעו. אשר אזולאי, מחוות הסוס והדובדבן במושב אודם, הודה כי "השנה נפגענו. אנחנו אומנם פחות, אבל הרבה חברים וחקלאים מסביב, גם מנזקים של מזג אוויר, גם דבורים בקושי נכנסו להאביק, אז השילובים של הכול גרמו לחוסר בדובדבן ולכן המחיר מאוד מאוד מאוד גבוה".
למרות הירידה ביבול המחיר של הדובדבנים ברמת הגולן עדיין הרבה יותר שפוי מהמחירים במרכז, ובמטעי הדובדבנים מבטיחים שהמחיר עוד ימשיך לרדת. "ככל שיוני ימשיך לו, הקטיף יהיה יותר גדול ויותר רחב עם כמה זנים, באמת המחירים ירדו, המחירים יהיו קצת יותר שפויים", אמרה דיתי גולדשטיין מתיירות עין זיוון. "בואו לקטוף את הפרי הכי טרי, פה בגולן". לנוכח העבודה שעונת הדובדבנים היא קצרה ותסתיים כבר בעוד כחודש, לא נותר יותר מדי זמן כדי להנות מהפרי במחיר שפוי.