משפחת ביבר עברה בימים האחרונים לביתם החדש ביישוב רמת טראמפ שברמת הגולן. זוהי המשפחה הראשונה שעוברת להתגורר ביישוב, שנחנך ביוני 2019, ובשלב הזה הם גם הדיירים היחידים שם. "הכול נראה חדש מהניילונים, האספלט טרי, יש פנסי רחוב", סיפר דניאל ביבר, שעבר לשכונה עם אשתו צופית ובתם נועם-אודליה שנולדה לפני חודשיים. "מרגיש מוזר לחשוב שאנחנו קמים בבוקר לבד, בלי שכנים, אבל זו הרפתקאה ואנחנו מחכים לזה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ביבר הסביר שהבדידות ביישוב היא עניין זמני, וציין כי "כבר במאי יגיעו עוד משפחות ויצטרפו". הוא סיפר כי "התוכנית המקורית הייתה לעבור לכאן עוד בספטמבר, אבל יש בירוקרטיה ודברים לא צפויים וככה הגענו לאפריל, אבל העיקר שהגענו, ואנחנו מתרגשים מהתחלה חדשה".
בחודשים הקרובים צפויים להצטרף לצופית ודניאל משפחות נוספות. עשרה מועמדים כבר סיימו את הליכי הקבלה, שמתנהלים מול המועצה האזורית גולן לפי אמות מידה שנקבעו בהליך הקמת היישוב ובהם: אוכלוסייה מעורבת של חילונים ודתיים, תרומה משותפת לקהילה וגם גישה סביבתית.
כיום מוצבות ברמת טראמפ כ-20 קראווילות למשפחות המיועדות להתגורר בה בחודשים הקרובים. רק כשיסתיימו ההליכים הבירוקרטים, יוכלו המשפחות להתחיל בבניית בתי קבע, מה שצפוי לארוך כשנה נוספת.
"נפגשנו עם השכנים לעתיד בעיקר בזום עד עכשיו, אבל גם התראינו כמה פעמים וזה נראה ממש טוב", אמר דניאל. "כל המשפחות עוברות תהליך מאוד מקצועי במועצה על פי החזון שנקבע ליישוב". דניאל הוא בוגר תוכנית צוערים לשלטון המקומי של משרד הפנים, והחל כבר לעבוד במועצה האזורית גולן באגף קהילה.
יש שלט – אין גן משחקים
בכניסה לרמת טראמפ מוצב שלט ענק באותיות זהב שאי אפשר לפספס. הוא נחנך בטקס מפואר בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן בשנה שעברה, אך למקום מוביל כביש גישה צר מאוד עד היום, וגם שלט מהכביש הראשי עדיין לא הוצב.
ביישוב עצמו אין בינתיים מכולת, אין גן ילדים וגם אין גן משחקים. יש רק מבנה אחד שהוכשר, והוא מוגדר "רב תכליתי-ציבורי" לטובת התושבים והצרכים שלהם. אבל צופית מסבירה כי הדברים האלה פחות חשובים כרגע. "מעכשיו, כשאנשים יגיעו מבחוץ, הם יראו שיש חיים", אמרה.
"עד עכשיו קיבלנו גב מהמדינה ומהמועצה, וכעת זה התור שלנו להראות חלוציות ולקבוע איך ייראה המקום הזה בעתיד", הוסיפה צופית.
ומה לגבי השם? רוב מוחלט של המשפחות פשוט רצו להגיע ליישוב חדש בגולן, השם הרשמי פחות מעניין אותם וגם ההקשר הפוליטי. "השם של היישוב ייקבע לבסוף על ידי התושבים ועל פי המעשים שלהם", הם אומרים.
יו״ר החטיבה להתיישבות, ישי מרלינג, אמר היום: "מרגע קבלת החלטת הממשלה, פעלנו בכדי להפוך חלום למציאות. המהלך הכולל יאפשר קליטה מסיבית של תושבים ברמת הגולן, חבל ארץ חשוב שהחטיבה תמשיך לסייע בפיתוחו ככל יכולתה. אני מברך את משפחת ביבר על הכניסה למגורים הזמניים ומצפה בכיליון עיניים למשפחות הנוספות שעושות את דרכן בימים אלו ליישוב".