ממשיך את מורשת אביו: מתן גולדשמיט, נער בן 14 מירושלים, הצליח לגייס כ-100 אלף שקלים לטובת עמותת "אפיקים" התומכת בילדים בסיכון. לפני מספר חודשים נפטר בפתאומיות אביו של מתן, אריאל, ומאז ניסתה המשפחה לאסוף את השברים ולמצוא דרך להנציח את האב באופן משמעותי. אחרי שהבינו כי המרוץ שעזר לייסד חייב להתקיים גם השנה - בנו מתן החליט להמשיך את מורשתו של האב, והצליח לגייס את סכום הכסף המדהים יחד עם בן דודו יואל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אבא הקדיש את כל כולו לאחר. במרוץ בשנה שעברה הוא ליווה אצן עיוור. הם היו מחוברים במוט מיוחד לאורך כל הדרך", סיפר מתן, בנו של אריאל ז"ל. "בגלל שאני הבכור בין 4 אחים ואחיות אני צריך להיות לפעמים גם האבא, וזה קשה. המזל הוא שאני מוקף במשפחה אוהבת ותומכת מכל כיוון, ורבים מאוד ממנה ירוצו השנה לזכר אבא, וזה מחמם לי את הלב".
"מרוץ אפיקים" ייצא היום מירושלים, ובמסגרתו ירוצו יותר מ-100 רצים שיחולקו ל-8 קבוצות ריצה במתכונת של מרוץ שליחים. המרוץ יימשך שלושה ימים, ובהם צפויים הרצים לרוץ במצטבר 370 ק"מ – עד נקודת הסיום באילת. המרוץ יתקיים תחת מגבלות התו הירוק, כאשר כל המשתתפים בו מחוסנים או מחלימים. בני הנוער שנרשמו יידרשו להציג בדיקת קורונה שלילית.
בין הרצים שישתתפו במרוץ: שר התרבות והספורט חילי טרופר, צוות רפואי מבית החולים שערי צדק שלקח חלק במאמץ הקורונה, אצן עיוור שעלה מאתיופיה ורבים נוספים. כתנאי להשתתפותם, מרבית הרצים, כולל בני הנוער, גייסו עבור המרוץ כ-2 מיליון ₪ שיוקדשו למען 600 המשפחות והילדים בסיכון שעמותת אפיקים תומכת בהם. לקמפיין התגייסו זיו שילון, חנוך דאום, דביר בנדק, איציק זוהר ורבים אחרים.
גילה רוקמן, אחותו של אריאל ז"ל וממייסדות "מרוץ אפיקים" אמרה: "אנו רואים שליחות עצומה במתן סיוע ובנטיעת האמונה ביכולותיהם העצמיות של הילדים - דווקא בתקופה מאתגרת זו. הצוותים שלנו בשטח עושים הכל כדי לוודא שהם לא יפלו בין הכיסאות. אנו פועלים במרץ על מנת לגייס תרומות להמשך התמיכה בילדים באמצעות מרוץ אפיקים השנתי, במיוחד בתקופה מאתגרת זו".
עמותת "אפיקים" הוקמה בשנת 2007 והיא מפעילה באמצעות תוכנית ייחודית 16 מועדוניות ומרכזי למידה ברחבי הארץ, מקריית מלאכי בדרום ועד קריית שמונה בצפון. במסגרת התוכנית, מקבלים הילדים והוריהם כלים לצאת ממעגל העוני ולהפוך לאנשים עצמאיים ויצרניים. לתוכנית שני יעדים מרכזיים: מרכזי תמיכה ופיתוח לילדים הפועלים מכיתה ג’ ועד כיתה י"ב וכן, מרכזי העצמה להורים, הכוללים מיומנויות חיים הכרחיות, הכשרה מקצועית וחיזוק הקשר המשפחתי.