הספר "תפילילה" של מאיה חנוך ומיכל כהן-חי הפך לקלאסיקה בשני העשורים האחרונים. במסגרת הקאמבק לתפקיד האב הטרי, גיא מרוז גם מקפיד כמובן לשיר ולקרוא לבן שלו סיפורים לפני השינה – כך הוא הכיר לראשונה את תפילילה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני פספסתי את זה עם הילדים הגדולים שלי כי הם היו כבר גדולים מדי", גיא מספר. "אבל הבן של אורלי, זה ספר שהיא הקריאה לו כל הזמן. היא שמה לי את זה על הפסנתר ואמרה לי: 'את זה אתה מלחין לילד שלנו' – וכך היה. הספר היה על הפסנתר ותוך שבוע, אולי אפילו פחות, הלחנתי חצי מהספר".

_OBJ

"ברגע שהתחלתי, לא יכולתי להפסיק", גיא מתאר את חווית העבודה על ההלחנה של הספר. "לא יכולתי לזוז מהספר וזה קרא נורא נורא מהר. השמעתי לאורלי ושרתי את זה לילד שלנו – ואז החלטתי שאני גם משמיע את זה לעוד אנשים".

גיא הבין מהר מאוד שהיוזמה הביתית להלחין את הספר תפילילה יכולה להצליח גם מחוץ לגבולות המשפחה. מרוז פנה לרשימה ארוכה של אומנים, ביקש שילחינו כמה מהשירים וכמובן יבצעו אותם.  "ואז צלצלתי ליוני רכטר", הוא ממשיך לספר. "השמעתי לו את מה שיש, היו שני שירים אז, והוא הסכים להלחין שיר. וזו הייתה שמחה נורא גדולה".

_OBJ

גם מירי מסיקה היא בין היוצרות שמשתתפות בפרויקט. "זה הרגיש לי משהו כמעט כמו מדיטטיבי כזה", היא אומרת. "להגיד תודה לזה ותודה לזה וגם לדברים הרעים, הייתי מקריאה את זה ואני ממש זוכרת שזה הרגיע אותי. כאילו אני עושה בשבילה אבל בעצם זה בשבילי".