בצל החשש מהגעת המוטציות השונות של נגיף הקורונה לישראל, הטסים לארץ יידרשו לראשונה להציג בדיקת קורונה שלילית בעלייה למטוס: כמעט שנה לאחר פרוץ המגפה - ולאחר קריאות רבות לאמץ את הצעד בישראל כבר לפני חודשים - במל"ל ובצוות "מגן ישראל" ימליצו השבוע לממשלה להתנות את הכניסה לישראל בהצגת בדיקת קורונה שלילית ועדכנית, כך דווח אמש (שבת) בחדשות סוף השבוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במטה לביטחון לאומי ובתוכנית "מגן ישראל" של משרד הבריאות צפויים להציע השבוע לממשלה את הפתרון לפרצה הקיימת בנתב"ג. במל"ל הציעו שהבדיקה תיערך עד 72 שעות לפני העלייה למטוס, צעד שאומץ כבר במספר מדינות, בין היתר כדי לבלום את כניסת המוטציות השונות לישראל.
עם זאת, קיימות מגבלות משפטיות לא מעטות בנושא בדיקות לשבים לישראל, כשבראשן השאלה - האם ניתן לחייב בבדיקה אזרח ישראלי שרוצה לחזור לארץ?. ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש לקדם את הרעיון, כמו גם שרת התחבורה מירי רגב שתומכת בו, גם אם הדבר ידרוש תיקוני חקיקה.
יו"ר ימינה, חבר הכנסת נפתלי בנט, תקף את התנהלות הממשלה וכתב בעקבות הפרסום: "חבל שהיה צריך להמתין לכ-50 מתים מקורונה ביום בכדי לקבל החלטה פשוטה שאנחנו קוראים לקבלה מזמן - לבדוק נוסעים נכנסים. איוולת נוראה. מחדל נתב"ג של ממשלת נתניהו יצר חור ענק שדרכו נכנסו אלפי חולים עם קורונה ומוטציות, בזמן שכאן סוגרים את החיים".
בנט הוסיף: "איזו קלות דעת של ממשלת נתניהו-רגב שרק אחרי 10 (!) חודשים של זעקות שלנו נזכרה לדרוש בדיקות לנכנסים לארץ. במדינות אי אחרות ביצעו זאת ומנעו ייבוא מסיבי של המחלה והמוטציות: ישראל 4000 מתים, קפריסין 167, אוסטרליה 909, ניו זילנד 25, טאיוואן 7. כמה סבל מיותר בגלל פוליטיקאים שלא אכפת להם", כך בנט.
בנוסף, בעיות משפטיות התגלו גם בנושא הדרכון הירוק. גורמים משפטיים טוענים כי קיימות בעיות לא פתורות כמו למשל - אם בחודש מרץ 70 אחוזים מהאוכלוסייה כבר תהיה מחוסנת, האם תהיה הצדקה למנוע ממי שבחר שלא להתחסן להיכנס למופעי תרבות או למסעדות? הדבר עשוי להישאל גם על בתי הכנסת ועל התחבורה הציבורית. השבוע צפויים לדון גם בנושא זה בממשלה.