רק לפני חודש עברה אריאל קים ארד, בת 21, את האירוע הקשה ביותר בחייה. הפסיכולוג שלה, יובל כרמי, זה שפתחה את ליבה בפניו ונתנה לו לשמוע את כל הסודות הכי כמוסים שלה, פגע בה מינית. על פי החשד הוא ניצל אותה מינית, ולא רק אותה. אבל היא החליטה להיחשף בפנים גלויות כדי שכל העולם ישמע את מה שיש לה להגיד. "החלטתי להיחשף כי כואב לי, אומרת אריאל קים ארד כשדמעות בעיניה. "אני לא רוצה שאף אישה תיפגע בעולם. בחיים יותר אני לא רוצה ואני לא רוצה שהילדה הקטנה שבי תיפגע יותר בחיים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קים הגיעה לפסיכולוג המוכר והמוערך בן ה-65 יובל כרמי מפני שעברה פגיעה מינית בילדותה. ארבע שנים היא הייתה אצלו בטיפול והוא ידע עליה הכול. "הוא ידע מה הדברים שמנתקים אותי, מה הרגעים שבהם אני פחות מצליחה להתנגד בהם", היא אומרת. הוא ניצל את זה והוא עשה את זה. הוא ניצל את זה והוא עשה את זה כשהוא לא הסתכל עליי בכלל".
במהלך אחד הטיפולים הציע לה יובל כרמי לעשות תרגיל, כזה שלא עשתה מעולם. הוא הציע לה לשבת עליו כחלק מתרגיל "לסנכרון צ'קרות". זה היה נשמע לה מוזר אבל היא סמכה עליו והאמינה שהתרגיל יישאר בגבול הטיפול. "הוא ישב מולי, הוא נגע בי. התנתקתי, פחות נכחתי שם", היא אומרת. "הרגשתי שאני פחות רואה את הסיטואציה מבחוץ. יכול להיות שהוא נוגע בי במקומות כאלה? פקחתי את העיניים וראיתי שאנחנו מתנשקים".
קים מספרת על האירוע: "חשבתי איך זה יכול להיות, איפה היה לי מקום להגיד לו לא תוך כדי שהוא נוגע בי, כשהוא מנצל את המקומות הכי חלשים שלי. כשהוא יודע שכשיש איזשהו מגע שהוא לא צפוי אני לא איתנו. אני מתנתקת".
ביום למוחרת הוא מציע לה להיפגש שוב, לדבר על הדברים. היא הצליחה להגיע למפגש אבל מסתבר שהאירוע הקשה עוד לפניה. "הצלחתי להגיד לו משהו על זה שהוא בן אדם נשוי, משם הדברים הבאים שאני זוכרת הם אותי בלי בגדים", היא חושפת.
היא מחליטה להתעמת איתו, עם האדם שתקף אותה ופגע בה בצורה קשה כל כך: "כואב לי בגוף, כואב לי בבטן ואני לא רוצה שהכאב הזה יהיה אצלי, אני רוצה שהכאב הזה יהיה אצלו". היא החליטה להגיע לקליניקה שלו בליווי חברים, שגם הם מטופלים שלו. הוא ביקש ממנה לשמור הכול בסוד ואפילו העביר את ההתכתבות לאפליקציית הטלגרם. בחקירתו טען כרמי כי מדובר ברומן בהסכמה, במעידה חד-פעמית. אבל על פי עדויות שהגיעו למשטרה, זאת לא הפעם הראשונה שהוא ניסה לעשות עבירות מין לכאורה במטופלת שלו ותלונה נוספת הוגשה למשטרה.
סנגורו של הפסיכולוג, עו"ד יהודה שושן, אמר כי "מדובר בכתבה חד-צדדית. המתלוננת משבשת הליכי חקירה ויש בידי ההגנה ראיות רבות להפריך את טענותיה. מדובר ביחסים עם הבנה ומודעות מלאה שלה ויותר מכך".
עו"ד רוני אלוני סדובניק, שמייצגת את קים, מסרה: "משהותר לפרסום שם החשוד וזהותו נחשפה, גוברת התדהמה ממעשיו עוד יותר. תדע כל נפגעת טראומה מינית כי עליה לשקול היטב את מגדר המטפל/ת, פסיכולוגיות/פסיכאטריות ורופאות המתאימה לה באופן אישי, כדי למנוע מראש חוסר נוחות בהיבט מיני".
ד"ר אורנה ראובן, פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית, הגיבה בצער עמוק על הציטוט של כרמי כי "נסחף לסיטואציה עם המטופלת וחשב שמדובר ברומן". "קשר טיפולי הינו מצב פגיע וחשוף מאוד עבור המטופלת", ציינה ד"ר ראובן, "מצב המחייב את המטפל לאחריות רבה בשמירה על גבולות המפגש". ד"ר ראובן המלמדת קורס על 'אהבה, תשוקה וגבול במרחב הטיפולי' באוניברסיטת תל אביב ובמרכז הבינתחומי הרצליה, מסבירה כי קשר טיפולי בהחלט מעורר רגשות חזקים בשני המשתתפים, ובדיוק לכן תפקיד המטפל הינו לעבוד עם הרגשות על מנת להבין את עולמה הפנימי של המטופלת.
יו"ר נעמת חגית פאר: "טוב ששמו ותמונתו של יובל כרמי פורסמו. זהו מסר חשוב למתלוננות לפיו אין חיסיון מפני חשד לעבירות מין לכאורה. הימים האחרונים לימדו אותנו שפרסום פרטי העבריינים לכאורה מוביל לפניות נוספות של נשים שאוזרות אומץ לעשות מעשה ולהתלונן, כך קרה גם בפרשת האונס הקבוצתי באשקלון".