משטרת מרחב השפלה מנהלת בשבועות האחרונים חקירה מאומצת נגד מפעילי פעוטון במרכז הארץ. על פי החשד, במהלך ההסעה אל הגן, החשודים שכחו את אחד מהילדים, תינוק בן 7 חודשים, במשך כמה שעות בתוך רכב ההסעות. אם לא די באירוע הרשלני, על פי החשד, גם לאחר שאותר הילד על ידי צוות הפעוטון - הוא לא קיבל את הטיפול הרפואי הראוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד עלה מחקירת המשטרה כי צוות הפעוטון הסתיר מהוריו של הפעוט את העובדה שבנם נשכח ברכב במשך 5 שעות. חומרת מצבו התבררה כאשר הגיע לבית הוריו, אז נכנס הילד למצב אפטי וכמעט התמוטט. גם הרופאים שהעניקו לו טיפול חירום, חשבו תחילה שמצבו נבע בגלל מחלה שבה לקה – ולא תיארו לעצמם שמצבו הקריטי של הילד התרחש בעקבות האירוע הקשה שעבר כמה שעות קודם לכן, ברכב ההסעות.
הוריו של הפעוט חשדו שמשהו אינו כשורה, ולאחר שהרגישו כי התשובות שקיבלו מהנהלת הגן אינן מספקות – החליטו להגיש תלונה באחת מתחנות משטרת השפלה. החשש העיקרי שלהם, היה כי בנם חווה אירוע חריג במהלך יומו בגן. בעקבות זאת, שוטרי מרחב השפלה נכנסו לתמונה ופתחו בחקירה.
עם התקדמות החקירה ולכידת מצלמות האבטחה שפועלות בסביבת הפעוטון, התחזק החשד של החוקרים. מנהלי הפעוטון זומנו לחקירת משטרה באזהרה, שבמהלכה מסרו את גרסתם לאירועים. ביום ראשון הוארך מעצרם ב-4 ימים נוספים. במסגרת החקירה נחקרו מספר עובדות בפעוטון, והן שוחררו בתנאים מגבילים.
השופט יעקב שפסר אמר: "ברקע הערעור והבקשה, אירוע שעיקרו הזנחת קטין חסר ישע, תקיפת קטין וגרימת חבלה של ממש והפרת חובה נגד קטין. קטין בן 7 חודשים השוהה בגן המנוהל על ידי העורר 2 ומתופעל על ידו ועל ידי העוררת 1, נשכח כך על פי חשד ברכב הסעות עליו היה אחראי העורר. על פי החשד מדובר בפרק זמן של 5 שעות. כשהתגלה הדבר הובא התינוק מרכב ההסעות אל תוך הגן תוך שהעוררים עשו ניסיונות לעוררו, מנעו טיפול מיטבי לתינוק, זאת על אף שהם עצמם נעדרי הכשרה רפואית. המידע הנוגע למצבו הרפואי של התינוק נמסר רק לאחר שבוע ימים שבו התקשה הצוות הרפואי להבין מדוע התינוק מחוסר הכרה, מידע שנמסר רק בעקבות החקירה המתנהלת בעניין".
בתחילת השבוע במהלך דיון הארכת המעצר בבית משפט השלום בראשון לציון, הודיע הטוען המשטרתי כי הוא מסיר את התנגדותו להסרת צו איסור הפרסום מפרטיהם של מנהלי הגן החשודים במעשה, אולם בית המשפט קיבל את בקשת הסנגור ועיכב את ההחלטה על הסרת צו איסור הפרסום לצורך הגשת ערר. אמש סגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז, יעקב שפסר, דחה את הערר שהגישה הסנגוריה הציבורית וביטל את צו איסור הפרסום.
לפי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, בין 2010 ל-2020 מתו 34 ילדים כתוצאה משכחה או נעילה ברכב. עד כה בשנת 2020, מתו 4 ילדים כתוצאה מכך. אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון, אמרה: "שכחה ברכב היא אחד התופעות המזעזעות והכואבות בהיפגעות ילדים. אסור להגיד 'לי זה לא יקרה'".
פנינו לעורכי דינם של המעורבים באירוע והם סירבו להגיב לחשדות.