צוות משולב של המשלט, משרד הבריאות ומשרד החוץ ממליץ - יוון תישאר ירוקה. לפני שבוע העריכו גורמים במשרד הבריאות כי עד סוף אוקטובר יוון תסומן כמדינה אדומה לישראלים, כזו שהחזרה ממנה נדרשת בבידוד של שבועיים. נכון לאתמול, זו אכן הייתה עמדת הצוות, אולם הבוקר (חמישי) חל שינוי בהמלצה. ההחלטה הסופית בסוגיה עדיין כפופה לאישורו של מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הדיון בנושא נדחה באופן חריג לשבוע הבא. בכירים שהתשתתפו בדיון האחרון מסרו שלמרות שהייתה נטייה והערכה שהמדינה תהפוך לאדומה, מדובר בהחלטה דרמטית שתשפיע על חברות התעופה. על כן הצוות מעוניין להמתין ולקבל נתונים נוספים ומעודכנים יותר.
גורמים בכירים במשרד הבריאות מסרו ל-N12 בשבוע שעבר כי "לנוכח המצב אנחנו מעריכים שעד סוף החודש היא תהפוך לאדומה. עם זאת, למרות החשש שלנו (מהתחלואה, י.כ.) - סביר להניח שיהיה גם לחץ פוליטי וגם לחץ כלכלי להשאיר אותה ירוקה, מכיוון שהפיכת יוון למדינה אדומה - תגרום לנזק כלכלי וגם לנזק פוליטי, לאחר ההסכם החגיגי באוגוסט". בנוסף אומרים בכירים במערכת הבריאות שישנו חשש שיוון עצמה תסגור את שעריה לתיירים, בשל מספר הנדבקים ההולך וגדל גם שם וגם במדינות רבות באירופה.
ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, הכריז על עוצר לילי מיום שבת האחרון באזורים שנפגעו באופן הכי קשה ממגפת הקורונה, והודיע על הגבלות תנועה בכמה אזורים במדינה, כולל בבירה אתונה. מיצוטאקיס אמר כי התנועה תיאסר החל מהשעה 00:30 ועד 5:00 במקומות שבסיכון גבוה, שבהם יש צורך באכיפה מוגברת. שתי ערים בצפון יוון, קוזאני וקסטוריה, הן האדומות ביותר וכבר הוכרז בהן סגר מקומי, וכמו גם באזורים אחרים בצפון המדינה, בהם חבל הארץ אטיקה, שכולל את אתונה. ביוון, נרשמו מספרים נמוכים משמעותית של הידבקויות בנגיף בהשוואה למדינות אחרות באירופה, אם כי הם החלו לעלות בתחילת אוקטובר, במקביל להגדלת מספר הבדיקות.