לאחר חודשים מרובים של הכנות, הזמנת ציוד שאיבה ייחודי מאירופה, שנעשה בו שימוש לראשונה בארץ, ושבועיים בידוד של הנציג הגרמני שיכול להפעיל אותו – יצא לדרך אחד ממבצעי קידוח המים המורכבים ביותר בישראל. המשימה הוטלה על שח"מ מקורות, שמהנדסיה החלו בשלב הכנסת המשאבות לאחד מפרויקטי המים המורכבים שנעשו פה בשנים האחרונות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הקידוח, בעומק של 1,500 מטרים מתחת לפני האדמה, הוא הקידוח העמוק ביותר שנעשה עד כה בישראל וצפוי לתת מענה של מים לחקלאים ביישובים מג'דל שמס, בוקעאתא, מסעדה ועין קיניה. רמת הגולן מנותקת מרשת המים הארצית ומהנדסי אספקת המים במקורות עמלים על הפקת מים ממקורות מקומיים.
הקידוח הוא חלק מתהליך ניהול משאבי המים בישראל שמובילה מקורות, אשר עובר שינוי משמעותי בשנים אלה. השינוי מתבטא בכך שהפקת מים "טבעיים" מהאקוויפרים ומהכנרת צריכה להתבצע בהיקפים גדולים ובפרקי זמן קצרים, והניהול ההידרולוגי צריך להתמודד עם המשמעויות ההידרולוגיות של הפקה כזו, כגון ירידות מפלסים מקומית, המלחה מקומית זמנית וכו'.
כמו כן, ברקע הערכות מומחים כי עד לשנת 2050 צפוי מחסור עולמי במים, עולה הצורך לשיפור יכולות השאיבה ומיצוי מקורות המים, גם אלו הקיימים, תוך שיפור יכולות קיימות והצורך בהשקעה בשיקום ובתחזוקה של קידוחים קיימים. למרות התוספת הנכבדה של מים מותפלים, המרכיב של מים "טבעיים" (מי תהום ומים עיליים) נשאר עדיין המשאב המרכזי והחשוב למשק המים בישראל.
"זו גאווה מבחינתנו לאפשר לתושבים את אספקת המים שלה הם ראויים", אמר אייל בן דוד, מנהל יחידת ניהול הפרוייקטים במקורות. "כבר בסוף השבוע נוכל להפעיל ולספק מים לכל מערכת אספקת המים לחקלאות באזור. גאווה אמיתית".