בית החולים הדסה עין כרם שבירושלים הודיע הבוקר (שני) כי חלה הידרדרות במצבו של בכיר הרשות הפלסטינית סאיב עריקאת, וכעת הוא מונשם ומורדם - ומצבו קריטי. עריקאת בן ה-65 אובחן עם קורונה לפני כ-10 ימים, ואתמול הוא פונה מביתו שברשות הפלסטינית לבית החולים שבירושלים כשמצבו קשה. בשעות אחר הצהריים, דווח בכלי תקשורת פלסטיניים כי בני משפחתו נקראו לבית החולים על מנת להיפרד ממנו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בבית החולים בהדסה עין כרם מסרו כי עריקאת מהווה אתגר עצום לטיפול בקורונה בהיותו מושתל ריאות עם דיכוי של המערכת החיסונית, ועם זיהום חיידקי נוסף על הקורונה. "מר עריקאת עבר לילה שקט אך הבוקר חלה הידרדרות במצבו, המוגדר כעת כקריטי, ובשל מצוקה נשימתית הוא הונשם והורדם", נמסר מבית החולים.
עוד הוסיפו בבית החולים: "הדסה עם רופאיה המקצועיים הבכירים ביותר, נמצאת בקשר רפואי בין-לאומי לגבי מדיניות הטיפול בחולה מורכב כזה". את הפינוי אתמול של בכיר הרשות הפלסטינית מביתו שביריחו לבית חולים בישראל אישר שר הביטחון בני גנץ. ההחלטה גררה ביקורות במערכת הפוליטית.
חברת הקואליציה, ח"כ מיכל קוטלר-וונש מכחול לבן, הביעה תרעומת על ההחלטה שאישר יו"ר מפלגתה: "עקרון ההדדיות מאפשר ומחייב: סיוע רפואי בתמורה להשבת הדר, אורון, אברה והישאם, המוחזקים בעזה מעל 6 שנים, בהפרה בוטה של הדין הבינ"ל וצו המוסר". גם ח"כ סמוטריץ' ביקר את המהלך: "העובדה שאנחנו מספקים טיפול רפואי הומניטרי לאויבים שלנו בלי לדרוש ולקבל הדדיות הומניטרית בדמות החזרת גופות הדר ואורון, ושחרור האזרחים המוחזקים בשבי חמאס היא לא מוסרית ולא הגיונית".
העובדה שאנחנו מספקים טיפול רפואי הומניטרי לאויבים שלנו בלי לדרוש ולקבל הדדיות הומניטרית בדמות החזרת גופות הדר ואורון ושחרור האזרחים המוחזקים בשבי חמאס היא לא מוסרית ולא הגיונית. ולעניין הזה אין הבדל בין עזה לרמאללה. https://t.co/gYTCMqUCov
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) October 18, 2020
אתמול דווח ב-N12 כי עריקאת הועבר לביה"ח הדסה עין כרם לקבלת טיפול רפואי. עריקאת, שנמצא בקבוצת סיכון מוגברת בעקבות השתלת ריאות שעבר בארה"ב ב-2017, דחה את הצעת רופאיו לטוס לעמאן שבירדן ולהתאשפז שם בבית חולים מקומי. צוות מד"א, מלווה בכוח צה"ל, אבטח את נסיעתו מביתו שביריחו אל בית החולים.
עריקאת הוא דיפלומט פלסטיני בכיר, ומזוהה עם המשא ומתן עם ישראל ועם רעיון שתי המדינות. הוא היה ממקורביו של ערפאת ובמשך שנים רבות נפגש עם נציגים שונים של ממשלות ישראל, וייצג את הרשות בוועידות בין-לאומיות. בשנים האחרונות הוא תקף בחריפות את הצהרות הסיפוח של נתניהו, ואת נטישת דרך המשא ומתן.