ל' בת ה-40 מחדרה עברה בשנים האחרונות גירושים לא קלים מבן זוגה לשעבר שבסופם, במרץ האחרון נאלצה לעזוב את הבית - לפרגולה של בית פרטי ביישוב סמוך. במקום המגורים המאולתר היא מתגוררת יחד עם בתה בת ה-10, ושני בנים, אחד סיים תיכון והשני חייל, בתנאים קשים ובצפיפות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בימים הגשומים בשבוע האחרון הדבר היחיד שהגן על המיטה, מוצרי החשמל הבגדים והאוכל המעטים שברשותה היו הברזנטים שמתנדבים מהעיר עזרו לה לתלות על הפרגולה. ל', שמתמודדת עם בעיות בריאותיות, מנסה להיעזר בשני בניה שעוזרים ככל שהם יכולים בהוצאות המשפחה, ובכיסוי של חובות גדולים. אב המשפחה, כך היא טוענת, אינו מסוגל לשלם מזונות.
לאחר שסורבה על ידי משרד השיכון לדיור ציבורי ועזרה בשכר דירה, היא לא ראתה ברירה אחרת ולקחה את כל החפצים שברשותה ועברה לגור מתחת לפרגולה ביישוב ליד חדרה.
המצב הקשה התגלה על ידי מחנך ערני של הבת הקטנה במשפחה. במהלך שיעור שהתקיים ב"זום" הוא ראה שתלמידתו יושבת מתחת לפרגולה בחצר כשכל הציוד הביתי מאחוריה. המחנך החליט לערוך ביקור במקום וכך נגלה לעיניו המחזה הלא פשוט. כשראה את המצב הקשה הוא מייד שיתף את אורלי קינן שמתנדבת בחדרה והיא הצליחה להשיג עבורם בגדים ומזון שיקל עליהם, לפחות בתקופה הקרובה.
בעיריית חדרה הציעו לה עזרה בשכר דירה למשך 10 חודשים, אך ל' תוהה מה היא תעשה לאחר מכן זאת מאחר שאינה מסוגלת לסגור את החובות שלה בפרק הזמן הזה. "כל כך קשה לי", היא מודה. "אני לא אצליח לעמוד על הרגלים תוך 10 חודשים. יש לנו חובות גדולים ואני חייבת שיהיה לי ביטחון בדירה לפחות לשנתיים".
לל' אין חלומות גדולים שמישהו יסכים לתת לה דירה עד שתסתדר, אבל בינתיים היא מנסה לחשוב על פתרונות שכן ישפרו את מצבה של משפחתה. עד שיימצא פתרון ראוי למגורים, ל' הייתה שמחה שמישהו יתרום לה מחסן מפלסטיק גדול כדי שלפחות תוכל לשמור בו את החפצים ומוצרי החשמל שלהם עד שייגמר החורף, או עד שתמצא דירה. "אם מישהו יוכל לתרום לי קראוון אנחנו ממש נסתדר, אני לא רוצה שירד עלינו גשם". למשפחה אין גם תנור בישול ולכן היא לא יכולה להכין אוכל לילדיה. "אני מיואשת", היא מסכמת.
כל מי שמעוניין לעזור, מוזמן לפנות לאורלי קינן בוואטסאפ במספר 0502056699 (לחצו לשליחת הודעה)
תגובת העירייה: "עיריית חדרה פעלה למציאת פתרונות לגברת, הכוללים פתרון דיור ל-10 חודשים וליווי מול כל הגופים שיכולים לסייע, כולל תורם שהסכים לסייע בשכר הדירה. לצערנו היא בחרה שלא לקבל את הפתרון שניתן לה".
תגובת משרד השיכון: "משרד הבינוי והשיכון משקיע משאבים ומאמצים רבים בסיוע בדיור לזכאים. הפונה הגישה באוקטובר האחרון בקשה לקבלת דיור ציבורי / סיוע בשכר דירה, בקשתה נדחתה מאחר ואינה עונה לכללים ובשנת 2016 היתה הפונה בעלת דירה. עומדת לזכות הפונה האפשרות להגיש בקשה מחודשת באמצעות חברת הסיוע במידה וחלו שינויים במצבה. נציג המשרד ייצור עימה קשר בנושא. נדגיש כי דירות הדיור הציבורי ותקציב הסיוע בשכ"ד הינם משאב דל ומצומצם, ומחובתו של משרד הבינוי והשיכון לוודא כי התקציב והדירות יוקצו לאלה הזקוקים לכך יותר מכול".
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il