"מהלך עם פוטנציאל לשינוי ממשי": השר לביטחון פנים אוחנה והשרה לשוויון חברתי מירב כהן הודיעו היום (שלישי) על הקמת המוקד הראשון בישראל לטיפול בתופעת עושק הקשישים. בסיומה של עבודת מטה בת כשלושה חודשים, הוחלט על יציאתו לדרך של הפרויקט כתוכנית פיילוט; השר אוחנה הדגיש: "אם יימצא כי המוקד מביא יותר פענוחים וכתבי אישום – הוא יהפוך להיות עניין של קבע".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת הפיילוט, המוקד יחל לפעול כבר בחודש דצמבר וייבחן במהלך שלושת החודשים הקרובים. בהתאם למתכונת הנוכחית, התלונות ימשיכו לעבור לתחנות המשטרה, אך מעתה התחנות יעבירו את המידע אל המוקד, שם יפעלו צוותי מודיעין וסייבר במטרה לטפל בתלונות, לזהות דפוסים חוזרים וללכוד עבריינים סדרתיים ברשת.
במסגרת שיתוף פעולה זה, יינתן מענה מידי לאזרחים הוותיקים בתחומים שונים – בדגש על עושק קשישים והונאות צרכניות. גמלאי משטרת ישראל יוצבו בכל מחוז ויתמקדו בסיוע לאזרחים הוותיקים ובטיפול הפניות המגיעות למוקד האזרחים הוותיקים במספר: 8840*.
"הקמת מוקד ההונאה הארצי הוא מהלך חשוב ובעל פוטנציאל לשינוי ממשי במדיניות המאבק בעושק הקשישים ובעבירות ההונאה בכלל", אמר השר לביטחון פנים, אמיר אוחנה. "בדיונים שקיימתי עם השרה מירב כהן, משטרת ישראל הייתה מהראשונות להודות כי קיים צורך בטיוב עבודת המשטרה בעבירות אלו".
גם השרה לשוויון חברתי, מירב כהן התייחסה לתהליך הקמת המוקד וסיפרה: "בשנים האחרונות ליווינו אלפי אנשים מבוגרים שנוצלו בצורה מחפירה. הקשישים נוצלו על ידי שרלטנים שגנבו מהם לעיתים את כל חסכונות הפנסיה שלהם, רמסו את כבודם וביטחונם האישי ומנגד לא סיפקו להם כל תמורה וניצלו את חולשתם".
השרה הדגישה כי "כל אדם מבוגר שנקלע לצרה כזו שלא יחשוש ויפנה אלינו למוקד הסיוע לאזרחים ותיקים במספר: *8840. אני יודעת שחלק מהאנשים מתביישים להתקשר ולבקש עזרה, אז חשוב לי לומר להם שאנחנו כאן למענם".