למרות ההכנות והתקווה של רבים לכך שהכנרת תתמלא ובפעם הראשונה זה 30 שנה ייפתח סכר דגניה, מומחים מעריכים כי הסבירות לפתיחתו נמוכה מאוד. הסיבות לכך: מיעוט גשמים והמשך שאיבה ממי הימה למוביל הארצי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המהנדסים של חברת מקורות השלימו בשבועות האחרונים את ההכנות לפתיחת סכר דגניה, השומר על מפלס הכנרת. מדפי הסכר שהוקם בשנות ה-30 נצבעו מחדש, המנועים שופצו והכול היה מוכן לפתיחה, זאת לאור הצפי להמשך מגמת ההתמלאות של השנים האחרונות. לפי הציפיות, הכנרת אמורה הייתה להתמלא לאחר עונת הגשמים כך שתהיה חובה לפתוח את הסכר כדי למנוע את ההצפה של טבריה, היישובים מסביב לימה והכנסיות באזור. אך נראה שהתקווה להגעה אל קו הרום העליון לא תתממש בחורף הקרוב.
נכון לבוקר זה (רביעי), הכנרת עומדת הבוקר על 209.91-, מרחק מטר אחד ועשרה סנטימטרים מהקו האדום העליון, אולם בימים האחרונים גוברות ההערכות לכך שהיא לא תתמלא משלל סיבות. הראשונה – ברשות המים הוחלט שלא להשבית את שאיבת המים למוביל הארצי, כפי שנהוג מדי שנה בחודשי החורף. ברשות שבו והצהירו בשנה האחרונה כי מטרתם היא להימנע מפתיחת הסכר שתביא ל"בזבוז מים יקרים" שיזרמו בירדן ועלולים לגרום לנזקים במורד הדרך לים המלח.
בנוסף לשאיבה זו, ההערכה היא שכמות המשקעים באגן הניקוז של הכנרת תהיה נמוכה מהממוצע. מומחה האקלים, ד"ר עמיר גבעתי מחברת קליימסל, מסביר: "צפי המשקעים של המודלים האקלימיים, מצביע על כניסות מים נמוכות מהממוצע בחודשים ינואר-אפריל, כך ששינוי האוגר הצפוי בכנרת יביא לרום מפלס נמוך מהרום המחייב את פתיחת סכר דגניה, ועל כן הסבירות להזרמת מים מוגברת מהכנרת לירדן התחתון נמוכה בשנה זו".
מאז 1 בספטמבר, ירדה הכנרת ב-38 ס"מ, ולמרות שכבר סוף חודש דצמבר – בחרמון לא נערם שלג. על כל אלה, נראה שגם השנה לא תתרחש "חגיגה" סביב פתיחת הסכר. הצד החיובי בדבר הוא שמפלס המים בכנרת ימשיך להיות קרוב לסיפו העליון, והימה תמשיך לשמש כמקור מים חשוב וכמוקד טבע ותיירות.