עסקים רבים שהצליחו בקושי רב לשרוד את הסגר הראשון לפני מספר חודשים והשאירו את הראש מעל המים במשך הקיץ - נתקלים כעת בחומה בצורה בסגר השני. אחד מאותם בעלי עסקים הוא אבי סמאי, שאחרי שבועות ארוכים בסגר לא יכל להשאיר את העסק פתוח והחזיר היום (שני) את המפתחות של העסק לבעל הנכס. בזמן שהוציא את הסחורה, הנעליים, מהחנות לפינת הכביש אנשים החלו להתקהל ופקח של העירייה שהגיע למקום החליט לקנוס את אבי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"לא יכולתי לעמוד בעוד סגר" הסביר אבי בראיון לקרן מרציאנו בתכנית חיסכון, "זה הכניס אותי לבור כלכלי עמוק, בור נפשי עמוק, חליתי עקב זה במחלת האפילפסיה, פשוט לא יכולתי לעמוד בזה יותר". אבי סיפר כי לפני הקורונה, העסק שלו ברחוב אלנבי בתל אביב, היה מוצלח אבל אחרי שני סגרים, לא הייתה לו ברירה אלא לסגור: "הגל הראשון נתן לי מכה חזקה ואחרי זה הגל השני בכלל השבית אותי".

חנויות סגורות בירושלים (צילום: עמית ולדמן, n12)
חנויות סגורות בירושלים | צילום: עמית ולדמן, n12

בעקבות הסגירה אבי החליט להוציא את קופסאות הנעליים שנותרו בחנות לרחוב, ולחלק אותם בחינם: "התקשרתי לעמותות כי ניסיתי לתרום את מה שאני יכול, הם אמרו לי שאם אני רוצה שהם יבואו לאסוף אז אצטרך לשלם את ההוצאות. אז אמרתי אם אני לא מרוויח, שמישהו אחר ירוויח מזה, פשוט הוצאתי את הסחורה החוצה ותרמתי את הנעליים לאנשים".

"תרדו לעם תראו מה קורה לעם שלכם"

עוברי אורח שהיו במקום והבחינו בנעליים שמונחות לכל החפץ בהן החלו להסתער על הסחורה החינמית, עד שהגיע למקום פקח של העירייה שהחליט לתת דווקא לאבי דוח: "קיבלתי על זה דוח", סיפר אבי, "על זה שהוצאתי קופסאות נעליים בחוץ. ועכשיו אשתי היא המפרנסת היחידה בבית והיא צריכה לתת יותר שעות".

לבסוף, אבי שאיבד היום את העסק שלו וחטף על כך קנס התעקש להעביר מסר חד וברור: "מה שמעצבן אותי זה הממשלה שיושב על הכסא ואנחנו האנשים הפכנו להיות בובות על חוטים, פשוט צוחקים עלינו. תפסיקו לעשות בנינו שנאת חינם. תרדו לעם, זה כבר לא נורמאלי שהימין שונא את השמאל, והשמאל שונא את הדתי והדתי שונא את החיילים, זה בלתי אפשרי. תרדו לעם תראו מה קורה לעם שלכם".


מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "הדיווח לפיו העירייה רשמה דוח בגין התקהלות אינו נכון. פקח שעבר במקום אחרי האירוע, ולא ידע על נסיבותיו, זיהה במקום ערימות של אשפה ולכן רשם לבעל החנות דוח על השלכת פסולת במרחב הציבורי. בעל החנות לא עדכן את הפקח במה שהתרחש ואף התנצל על זריקת הקרטונים לרחוב. אנו מזמינים את בעל החנות להגיש בקשה לביטול הדוח והבקשה תישקל. אין לנו עניין בכספי דוחות - רק בשמירה על החוק".