חודשים ארוכים חלפו מאז החל משבר הקורונה, שני סגרים כבר נגמרו – אך דבר אחד נשאר אותו הדבר. רבים מאזרחי ישראל איבדו את עבודתם בעקבות המשבר הכלכלי, כשחלקם אף נאלצו לסגור את עסקיהם אותם הקימו בעמל רב. בפרויקט משותף של משרד האוצר עם רשות הטבע והגנים הוחלט לאחד כוחות ולהציע למובטלים שאיבדו את פרנסתם עבודה בניקיון אתרי הטבע בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"לא לזה ציפיתי בכלל", סיפר דניאל טביב, עצמאי שהעסק שהקים קרס בעקבות משבר הקורונה ועכשיו עובד בניקיון אתרי הטבע. "ניסיתי להתקדם עכשיו, פתחתי עסק פעם ראשונה. הייתה תקופה שהצליח טוב עד שכל הסגר הזה הגיע".
גם יוגב, עד לאחרונה די ג'יי באירועים, החל לעבוד בניקיון של אחד מחופי הכינרת בעקבות המשבר הכלכלי. "לא האמנתי שאני אבוא לפה. בקטע של ניקיון, תחזוקה. בכלל כשאני בעל מקצוע אחר, אני גם עצמאי, די ג'יי, אדם שמשמח אנשים - והכול קרס. זה קצת שונה מלהיות די ג'יי".
העובדים החדשים שגויסו לא עובדים בתוך שמורות הטבע, אלא דווקא בשטחים הפתוחים שבהם יש אנשים - אבל בדרך כלל אין מי שינקה. למרבה הצער, בכל המקומות שאליהם נשלחים העובדים נאגרו כמויות גדולות של זבל, שפשוט מחכה כבר שנים שמישהו יבוא ויאסוף אותו.
"יש לנו ארץ נהדרת, ארץ אהובה מאוד, עמוסה בערכי טבע. מלאה מורשת, אבל היא מלאה בזבל", סיפר יוגב, "לקחנו כ-500 איש שיעסקו בדיוק בדבר הזה - לנקות את הארץ, לשמר אותה, ולסלק את המינים הפולשים שעושים לנו כל כך הרבה צרות - יחד הם יעשו עבודה נהדרת".
העובדים החדשים לא יעסקו רק בניקיון, אלא יסייעו גם בעבודות שימור טבע חשובות שתמיד חסרות בהן ידיים עובדות, כמו שימור הממצאים הארכיאולוגיים באתרים השונים ברחבי הארץ. בסופו של דבר, במציאות שלנו כל פעולת שימור ניקיון היא משמעותית - כדי שכולנו נוכל להמשיך וליהנות מהטבע שלנו גם בהמשך.