עיריית רמת גן אישרה אתמול (שלישי) ברוב קולות את ההצעה לאישור קיום רישום זוגיות לזוגות חד-מיניים בעירייה. למעשה, עם אישור הרישום, כל זוג, גם אם אינו נמנה מחברי הקהילה הגאה, יכול להירשם ולהיות מוכר כזוג נשוי לכל דבר בעיני העירייה. מדובר בעירייה השנייה שמאשרת את המהלך ההיסטורי הזה, אחרי עיריית ת"א.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרישום יקנה מצב של שוויון זכויות במגוון נושאים:
-
הזוגות יהיו זכאים לאותן הנחות מלאות בארנונה להן זכאים זוגות נשואים (משרתי מילואים, קצבאות נכות וכד').
-
זכאות לתווי חניה על בסיס בן\בת הזוג אחד להם זכאים זוגות נשואים.
-
פטור מתשלום היטל השבחה בין בני הזוג.
- פטור ממילוי טפסי הורה עצמאי או ידוע בציבור במערכות החינוך.
ישראל זרי, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הלהט"ב הסביר כי לקח זמן רב ליישם את הצעד המשמעותי הזה. "עם ההבנה שהקהילה בעיר רמת גן, ובמדינת ישראל בכלל, צמאה להכרה רשמית, קיימנו שיח בנושא עם הוועדה הגאה ומשם עברנו לצד המקצועי והפרקטי – סקרנו מה קורה בערים אחרות בארץ ובעולם", סיפר זרי. "עברנו על כל אגף ומיפינו מהן הזכויות אותן מקבלים זוגות נשואים, ובדקנו משפטית האם ניתן להקנות את אותן זכויות גם לזוגות שיוכרו על ידי העירייה".
עשינו היסטוריה ברמת גן – היום אושרה ההכרה בנישואים של זוגות להט"בים בעירייה אחרי הרבה עבודה קשה משותפת עם ראש העיר...
Posted by Israel Zari on Tuesday, 17 November 2020
רן שלהבי, שהוא גם סמנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, ובן זוגו לידור איבן שמחו לשמוע על הבשורה ומתכוונים להגיע לעירייה ולהירשם ברגע שיוכלו. "זה מאוד מרגש", סיפר רן. "מן הסתם רוחות מאוד פרו להט"ביות מורגשות ברמת גן, בין אם אירועי גאווה ודגלים, והתבטאויות של ראש העיר וחבר מועצה ראשון להט"ב, מבחינתי ברמה האישית אני מרגיש מאוד מחובק מצד העירייה. ומרגיש שיש לי מקום בעיר, ושהעירייה מכילה אותי".
"מאוד מרגש אותי שדווקא השלטון המקומי עושה את הצעדים שכרגע השלטון הארצי לא עושה", סיפר רן בשיחה עם N12. "אני חושב שיש בזה גם כוח במאבק הלהט"בי, שרואים את זה מלמטה למעלה, ולהיות חלק מהמאבק ומהשינוי. אם השינוי לא מגיע מהכנסת אז הוא יגיע מהשלטון המקומי".
"עד עכשיו נמנענו לעשות תהליך של נישואים בחו"ל כי מדינת ישראל לא באמת מאפשרת נישואים ולא מאפשרת לחיות כזוג נשוי. זה מאוד מרגש, כי זה יהיה פעם ראשונה שאנחנו מסדירים את הזוגיות בינינו, ומבחינתי זה צעד משמעותי בזוגיות, וגם צעד משמעותי כלפי האוכלוסייה הכללית. המעמד שהזוגיות שלי שווה כמו כל זוג אחד ברמת גן".
רן הוסיף כי בעיניו הצעד הזה, יוביל להמשך התהליך של קבלה וסובלנות בעיר: "אני חושב שזה חלק מהצעדים שננקטים, כמו כשיש דגלים אז זה יותר מפריע לאנשים, ואז קורים מקרים כמו שאנחנו רואים. אבל ברגע שהנוכחות שלנו תהיה משהו כביכול 'רגיל' בעיר, בטווח הרחוק אנחנו נראה ירידה במקרי האלימות. עצם זה שהעירייה לוקחת אחריות ומקדמת סובלנות, זה הדברים המרכזיים והחשובים שבסופו של יום יגרמו לזה שיהיה עוד יותר בטוח פה".
מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "הצטרפות עיירית רמת גן לעיריות נוספות שמאפשרות רישום זוגיות ללהט"ב היא קריאה זועקת לממשלת ישראל שממשיכה להתעלם מרצון הציבור ונכנעת פעם אחר פעם לגורמים קיצוניים ולהט"בופובים. אכן מדובר במהלך מבורך ופורץ דרך, אך אינו תחליף לחקיקה במיסוד זוגיות ללהט"ב. אנחנו, זוגות ומשפחות להט"ב חיים בגאווה בכל הארץ ובכל מקום, הגיע הזמן שגם הממשלה והכנסת יבטאו את רצון הציבור כפי שמשכילות הרשויות המקומיות לעשות. נמשיך לפעול לשינוי החקיקה גם ברמה המקומית וגם ברמה הארצית".
בתל אביב השכנה בירכו על המהלך. איתי פנקס ארד, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הלהט"ב, מסר כי "רמת גן היא שותפה חשובה ביותר למהפכה, ואני מברך על הצעד הגדול והמרגש הזה שהוא אות כבוד לסובלנות התושבים, לראש העיר כרמל שאמה הכהן, לישראל זרי, מחזיק תיק הלהט"ב בר"ג ולאנשים שקידמו את הנושא לאורך השנים - כולם שותפים אמיתיים למאבק ולדרך. בישראל לא צריכה להיות "עיר גאה" אחת ולא שתיים וגם לא שלוש, אלא כל יישוב ויישוב חייב לעשות הכול כדי להקנות לתושביו שוויון ולהגן עליהם מפני אפליה. וצריך לזכור: לא מדובר רק בלהט"ב אלא בכל זוג שמדינת ישראל מסרבת להכיר בו מטעמים "דתיים" או אחרים כביכול ומקשה על חייו. המדינה (הממשלה והכנסת) כרגיל מפגרת אחרי החברה, שכבר יודעת שגם זכויות להט"ב הן זכויות אדם בסיסיות, אבל אין לי ספק שגם המדינה בסוף תבין ותתאים את החוקים למציאות".