חודש אחרי הפרסום בחדשות 12 על שלושה ילדים צעירים שאצבעות ידיהם נקטעו לאחר שנתפסו במאווררים מאותו דגם, הערב (שני) דווח כי מכון התקנים החליט לתבוע את היבואן. מהתביעה עולה כי בניגוד להצהרות היבואן, המאווררים שפצעו קשות את הילדים - לא נבדקו על ידי המכון. במקביל, שבע משפחות של ילדים שנפגעו מהמאווררים נערכות להגשת תביעה ייצוגית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המאווררים נמכרו בטענה שהם מיועדים לסוכה, ובהתאם רוב הנפגעים היו ממשפחות דתיות. בתוך כמה ימים הגיעו לבית החולים תל השומר ילדים מיישובים שונים עם אותה פציעה: קטיעות ושברים. התביעה של מכון התקנים הוכשה כנגד היבואן אליהו שיווק חשמל על הטעיה, גניבת עין ועשיית עושר ולא במשפט.
תיעוד מתוך הבדיקה שנעשתה למאווררים המסוכנים מוכיח שניתן להחדיר מכשיר שמדמה אצבע מבעד לרשת הביטחון שלהם. מתברר שהיבואן מכר דגם שלא תואם את זה שאושר ע"י המכון, ואת המחיר שילמו ילדים שנותרו ללא אצבעותיהם. מנכ"ל מכון התקנים, ד"ר גלעד גולוב, אמר היום: "תבענו בגלל שילדים איבדו את האצבעות - לצערנו יבואנים מצהירים הצהרות וזו הסכנה בהצהרות".
התביעה שהגיש מכון התקנים לבית משפט השלום מייחסת ליבואן לא רק עבירות על חוק התקנים אלא גם הטעיית צרכנים הן באופן שבו שיווק את המאוורר וחמור מכך בתגובתו לתקשורת כשטען שהוא עמד בתקן. במקביל, שבע משפחות של ילדים שנפגעו התאגדו לתביעה ייצוגית שהוגשה כנגד היבואן על סך 17 מיליון שקלים בגין מכירת מוצרים פגומים ומסוכנים.
מטעם עו"ד פרופסור אבי ווינרוט המייצג את היבואן אליהו שיוור חשמל בע"מ נמסר: "מדובר בתביעה משונה מאוד. הטענה של המכון היא כי הוא בדק ונתן אישור התאמה לתקן אבל הדבר התייחס למשלוח קודם. למרות הטענות, נציין כי במשלוח זה מכון התקנים הוא זה שהסתפק בהצהרה בלבד ובכך למעשה נתן אישור כי המשלוח עבר בדיקה ומתאים לתקן. רק על בסיס אישור זה של מכון התקנים היבואן העביר את המוצר לשיווק".