בתחילת החודש עשר משפחות של עובדים זרים קיבלו הודעה ממשרד הפנים שהם חייבים לעזוב את הארץ בתוך חודש ימים, אחרת יגורשו. "זה לא קל כשמקבלים מכתב שאומר שאנחנו אמורים להיות מגורשים מהארץ", סיפר דניאל קרוז בן ה-15. בעקבות פנייה של המשפחות, אתמול (ראשון) החליט בית הדין לערערים להקפיא את הגירוש עד לסוף ההליך המשפטי ובכך ימשיכו להיאבק כדי להישאר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאחר שהחליטה הממשלה ב-2010 לאפשר לילדים שנולדו כאן ועלו לכיתה א' להישאר בישראל, 14 משפחות בהן היו ילדים שעלו לגן חובה באותה העת, ביקשו להחריגם מהחוק. לפני שלוש שנים החליט בית המשפט שיש להקים ועדה שתדון בעניינן, ובחודש שעבר התקבלה ההחלטה - משרד הפנים הודיע לעשר משפחות שעליהן לעזוב את הארץ. רוב חברי הוועדה, אגב, היו בעד להשאירן, אך שר הפנים דרעי אימץ את דעת המיעוט.
"אחרי בית הספר כשחזרתי הביתה, אימא שלי אמרה לי ולאחותי לבוא לחדר, והיא אמרה שאנחנו צריכים לעזוב את הארץ. חשבתי שהיא צוחקת, אבל היא לא", סיפר קרוז. "הפחיד אותי לעזוב, כי תכננתי הרבה דברים לעתיד, ועכשיו אני לא יכול להגשים אותם".
גם מיקה טלקא בת ה-15, תלמידה בתיכון גימנסיה הרצליה, מועמדת לגירוש מישראל ורק רוצה שיקשיבו לה, שהיא לא שונה מחבריה. "אנחנו בול אותו הדבר - אנחנו מדברים את אותה השפה, אנחנו לומדים באותו בית הספר, הולכים לאותם צופים, אוכלים את אותו דבר. מה אנחנו עושים רע? מה אנחנו מפריעים בעצם?", תהתה טלקא.
בעקבות פנייה של עורכת הדין מיכל פומרנץ שמייצגת את המשפחות, החליט בית הדין לערערים להקפיא את הגירוש עד לסוף ההליך המשפטי. ועכשיו הם יוצאים למאבק מחדש על מה שעבורם הוא הבית שלהם. "זה הבית שלי ואני אוהב את המקום הזה. בבקשה תעזרו לי להישאר בארץ, כי אני לא רוצה לעזוב. ממש חשוב לי להישאר פה", אמר קרוז.
תגובת לשכת שר הפנים אריה דרעי: "הממשלה החליטה כי מאות ילדי עובדים זרים והוריהם יקבלו מעמד ויישארו בארץ. בנוגע לילדים שהוחלט כי יעזבו את ישראל יחד עם הוריהם - אין מדובר בהשארת ילדים בודדים. להשארתם תהיה משמעות הרבה מעבר לכך. אם מדינת ישראל תחליט להשאירם בארץ, היא תיאלץ להשאיר בישראל עוד אלפי ילדים, בהם ילדי עובדים זרים, ילדי שוהים בלתי חוקיים וילדי מסתננים".